Οι δεύτεροι ημιτελικοί του Europa League έγιναν και οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο είναι, τελικά, οι Ρέιντζερς και Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι Σκωτσέζοι νίκησαν με 3-1 τη Λειψία και ανέτρεψαν το 1-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι, ενώ οι Γερμανοί επικράτησαν με 1-0 της Γουέστ Χαμ, την οποία είχαν νικήσει και πριν μία εβδομάδα στο Λονδίνο.

Στη Γλασκώβη η Ρέιντζερς υποδέχθηκε τη Λειψία από την οποία είχε χάσει με 1-0 στη Γερμανία και έδειξε αποφασισμένη να το ανατρέψει: 1-0 στο 18′ ο Ταβερνιέ, 2-0 στο 24′ ο Καμαρά. Οι Σκωτσέζοι είχαν ήδη σκορ πρόκρισης, αλλά στο 70′ ο Ενκουνκού μείωσε 2-1, με τους Γερμανούς να ελπίζουν τουλάχιστον σε παράταση. Στο 80′, όμως, ο Λούντστραμ έκανε το 3-1, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τη Ρέιντζερς να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό.

Εκεί, αντίπαλός της θα είναι η Άιντραχτ, η οποία ήταν ξεκάθαρο φαβορί μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις επικρατώντας και εντός έδρας. Η ομάδα της Φρανκφούρτης άνοιξε το σκορ στο 26′ με τον Μπορέ και κράτησε το 1-0 ως το τέλος, παίρνοντας κι αυτή το εισιτήριο για τον τελικό.