Με τον Παναθηναϊκό να έχει νικήσει τον Άρη νωρίτερα, η ΑΕΚ έπρεπε να κάνει το ίδιο επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για να παραμείνει ισόβαθμή του και να έχει προβάδισμα για έξοδο στην Ευρώπη, αλλά τελικά έμεινε στο 1-1, αν και είχε ευκαιρίες για να πάρει το τρίποντο. Όπως θα μπορούσαν να το πάρουν και οι Θεσσαλονικείς με το δοκάρι του Ολιβέιρα στο τέλος, σε ένα ντέρμπι δικεφάλων που ήταν ανοιχτό σε όλα τα αποτελέσματα.

Ο αγώνας άρχισε με την Ένωση να έχει στο 4′ δοκάρι με τον Άμραμπατ που ήταν ως μη γενόμενο λόγω οφσάιντ και με τους γηπεδούχους να έχουν στο 6′ γκολ με τον Τσόλακ που δεν μέτρησε επειδή η μπάλα είχε βρει στον αγκώνα του. Και αφού δεν έγινε το 1-0, έγινε το 0-1 στο 15′, όταν ο Άμραμπατ με τρομερό σουτ στην κίνηση εντός περιοχής, μετά το στρώσιμο του Κριχόβιακ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Μαροκινός χαφ της ΑΕΚ πήγε να γράψει και ασίστ αλλά ο Γκαρσία γλίστρησε πριν εκτελέσει για το 0-2, για να έρθει τελικά στο 27′ η ισοφάριση: Μεγάλο λάθος του Τσούμπερ, κλέψιμο του Μουργκ΄, στρώσιμο στον Τσόλακ και πλασέ για το 1-1.

Παρ’ όλα αυτά, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά ο Μιχάι πρόλαβε να βάλει την κόντρα στον Σιμάνσκι στο 34′, ενώ στο 38′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε την κεφαλιά του Μάνταλου και στην επαναφορά ο Άμραμπατ δεν βρήκε στόχο.

Περισσότερες ευκαιρίες η ΑΕΚ, δοκάρι ο ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο ξεκίνημα της επανάληψης, με το σουτ του Κριχόβιακ να φεύγει λίγο άουτ στο 47′ και τον Πασχαλάκη να αποκρούει το διαγώνιο σουτ του Τσούμπερ στο 49′, για να συνεχιστεί το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ, όπως και για… τσακωμούς, αφού δεν έλειπαν και τα νεύρα.

Όπως και να έχει, μετά το 70′ ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, με την Ένωση να μοιάζει πιο επικίνδυνη αλλά τον δικέφαλο του βορρά να έχει τελικά την καλύτερη ευκαιρία με το δοκάρι του Ολιβέιρα σε τετ α τετ στο 83′, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αφού μόλις ένα λεπτό νωρίτερα είχε μπει ως αλλαγή.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Τέιλορ (68′ Λύρατζης), Βαρέλα (46′ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (82′ Ολιβέιρα), Τσόλακ (82′ Άκπομ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86′ Φράνσον), Λ. Γκαρσία, Άμραμπατ (92′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.