Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Miami Open. Ηττήθηκε με 2-0 σετ (7-5, 6-3) από τον 18χρονο Ισπανό Κάρλος Αλκαράθ στο πλαίσιο του 4ου γύρου του τουρνουά τένις κατηγορίας Masters 1000.

Ο Έλληνας σταρ μπήκε δυνατά στο ματς και πήρε το πρώτο game με μεγάλη άνεση. Έπειτα, υπερασπίστηκε και πάλι το σερβίς του για το 2-1. Στο πρώτο σκέλος του ματς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς οδηγούσε τον αντίπαλό του σε πολλά αβίαστα λάθη. Με όπλο το πρώτο σερβίς συνέχισε να έχει το πάνω χέρι (3-2) και μάλιστα με break έκανε το 4-2.

Το πρώτο σετ έμοιαζε δικό του όταν έκανε το 5-2, αλλά στη συνέχεια… κατέρρευσε. Στα games που ακολούθησαν έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο ανοίγοντας αρχικά ένα «παράθυρο» ελπίδας στον Αλκαράθ κι έπειτα μια μεγάλη πόρτα.

Ο Αλκαράθ, που στην πατρίδα του συγκρίνεται με τον τεράστιο Ράφα Ναδάλ όταν εκείνος ήταν στην ηλικία του, έκανε με συνοπτικές διαδικασίες το 5-5. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν επανήλθε. Τον πήρε από κάτω και αφού έγινε το 6-5 υπέρ του Ισπανού, απλά έμοιαζε να σκέφτεται το δεύτερο σετ, με το μομέντουμ να έχει αλλάξει ολοκληρωτικά και τον Αλκαράθ να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας δεν μπορούσε να ξαναμπεί ξανά στο ματς. Το δεύτερο στα άρχισε με break του Αλκαράθ (1-0 υπέρ του στα games) και έπειτα υπερασπίστηκε το σερβίς του για το 2-0. Ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και μείωσε σε 2-1, βάζοντας τέλος στο σερί των επτά χαμένων games, αλλά και πάλι τα λάθη του κόστισαν ακριβά και το παιχνίδι έγινε 3-1.

Ο «Στεφ» δεν το έβαλε κάτω και μείωσε εκ νέου σε 3-2 και είχε ευκαιρία για break, μα δεν την εκμεταλλεύτηκε. Ο Αλκαράθ έκανε το 4-2 και τότε ήταν ξεκάθαρο πως η ήττα πλησίαζε, παρόλο που έκανε το ματς 4-3. Ο Τσιτσιπάς δεν μπορούσε να περιορίσει τα λάθη και έμεινε εκτός προημιτελικών.