Με πολύ καλή εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο παρτενέρ του Φελιθιάνο Λόπεθ ξεπέρασαν με 2-0 σετ (7-6, 6-4) τους Αλεξάντερ Μπούμπλικ και Αντρέι Γκόλουμπεφ στον πρώτο γύρο του διπλού ανδρών στο Miami Open, του κορυφαίου τουρνουά τένις που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς που χρησιμοποιεί το διπλό προκειμένου να βελτιώσει και το παιχνίδι του στο ατομικό αναζητά την διάκριση και σε αυτό το τουρνουά. Να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα μαζί με τον Φελιθιάνο Λόπεθ σήκωσαν τον τίτλο στο διπλό του τουρνουά του Ακαπούλκο.

Στο πρώτο σετ οι τενίστες από το Καζακστάν πίεσαν και προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στον Τσιτσιπά και στον Λόπεθ, αλλά η εμπειρία τους και η ποιότητά τους, έκανε τη διαφορά στο τέλος και τους χάρισε το προβάδισμα με 1-0 σετ το tie break. Στο δεύτερο σετ, η δουλειά του Έλληνα σταρ και του πολύ καλού Ισπανού τενίστα ήταν πιο εύκολη καθώς έφτασαν πιο άνετα στην κατάκτησή του και στην τελική νίκη. Τώρα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κι ο Φελιθιάνο Λόπεθ περιμένουν να μάθουν αντίπαλο στη «φάση των 16» του θεσμού, που θα βγει από το ζευγάρι Λόιντ Γκλάσπουλ/Μάικλ Βίνους-Ρατζίβ Ραμ/Τζο Σάλισμπερι. Ο Ραμ κι ο Σαλισμπέρι είναι το φαβορί για να περάσει, ενώ να σημειώσουμε πως είναι και το νούμερο δύο στα ταμπλό.

Όσον αφορά στο μονό των ανδρών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στον οποίο η κλήρωση επιφύλασσε δύσκολο μονοπάτι προς τη διάκριση, θα αναμετρηθεί στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου, τον Τζέι Τζέι Γουλφ από τις ΗΠΑ.

Πρόσφατα και πιο συγκεκριμένα στο Ακαπούλκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αναμετρήθηκε με τον Γουλφ (νούμερο 167 στην παγκόσμια κατάταξη) και τον νίκησε με 2-0 σετ (6-1, 6-0). Για τα δεδομένά του ο Αμερικανός τενίστας βρίσκεται σε καλή κατάσταση.