Ενας ποδοσφαρικός αγώνας πολύ διαφορετικός από τους συνηθισμένους έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, η οποία είναι στις 21 Μαρτίου, με μια αναμέτρηση ανάμεσα σε αστυνομικούς και Ρομά. Μια φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση που έγινε με πρωτοβουλία των δύο πλευρών, οι οποίες έστειλαν έτσι το δικό τους μήνυμα.

Η ενημέρωση από τον δήμο Χαλανδρίου για το συγκεκριμένο γεγονός αναφέρει τα εξής.

«Ήταν, πράγματι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας πολύ διαφορετικός από τους συνηθισμένους, με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Β.Α. Αττικής, της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά του Δήμου Χαλανδρίου. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, οι ομάδες των αστυνομικών και των Ρομά Χαλανδρίου, συναντήθηκαν στο γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου «Νίκος Πέρκιζας», με κοινό στόχο και για καλό σκοπό: Να βάλουν γκολ στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις. Και τα κατάφεραν!

Παρά το τσουχτερό κρύο και το χιονόνερο, οι παίκτες των δύο ομάδων κατέβηκαν στο γήπεδο και απέδειξαν πως καθώς αλλάζουν οι εποχές, μπορούν να αλλάζουν και τα μυαλά, να αλλάζουν οι παλιές νοοτροπίες, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη συνεργασία για το καλό του κοινωνικού συνόλου. Την αγωνιστική φανέλα φόρεσαν και ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Γιώργος Σταμάτης που έπαιξε δεξί εξτρέμ στην ομάδα των Ρομά, αλλά και ο δημοσιογράφος Αργύρης Κωστάκης που έπαιξε με την ομάδα των αστυνομικών».

«Μπορεί να είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι ίσοι»

Για το γεγονός μίλησε και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, ο οποίος τόνισε πως «μπορεί να είμαστε διαφορετικοί, αλλά είμαστε όλοι ίσοι. Αυτό το παιχνίδι είναι ένα μήνυμα ότι η Αστυνομία είναι δίπλα στον πολίτη, όπως πρέπει να είναι, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Συγχαρητήρια και στα παιδιά της ομάδας Ρομά του Χαλανδρίου, γιατί δείχνει τη δική τους υπέρβαση. Λέμε ένα δυνατό «όχι στο ρατσισμό».