Στην καλύτερή της βραδιά τη φετινή σεζόν, η Μπαρτσελόνα έκανε ευτυχισμένους τους οπαδούς της συντρίβοντας με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης και μάλιστα εκτός έδρας. Δύο γκολ ο Ομπαμεγιάνγκ και από ένα οι Αραούχο και Τόρες για τους Καταλανούς, οι οποίοι είναι στην 3η θέση και στο -12 από την κορυφή έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο, ενώ οι Μαδριλένοι ναι μεν πικράθηκαν αλλά βαθμολογικά δεν πόνεσαν, αφού είναι στο +9 από τη Σεβίλλη και οδεύουν προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Ρεάλ είναι συνολικά καλύτερη ομάδα φέτος, αλλά η Μπαρτσελόνα δείχνει να βελτιώνεται με τον Τσάβι και στο ντέρμπι του Σαντιάγκο Μπερναμπέου ήταν λες και γύρισε τον χρόνο πίσω. Τότε που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήγαινε στη Μαδρίτη και πετύχαινε μεγάλες νίκες.

Αυτό έγινε και τώρα, με τους μπλαουγκράνα να ανοίγουν το σκορ στο 29′ με κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ μετά τη σέντρα του Ντεμπελέ από δεξιά, να κάνουν το 0-2 στο 38′ με κεφαλιά του Αραούχο μετά το κόρνερ του Ντεμπελέ, να ανεβάζουν το σκορ στο 0-3 στο 47′ με τον Τόρες μετά το τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ και να ολοκληρώνουν τον θρίαμβό τους με 4ο γκολ στο 51′, με σκόρερ τον πρώην επιθετικό της Άρσεναλ.