Ο Ολυμπιακός μπήκε στα πλέι οφ με νίκη επί του Άρη και για τη 2η αγωνιστική αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα, με στόχο τη νίκη που θα τον έφερνε ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά. Στόχος που δεν επιτεύχθηκε, όμως, αυτή τη φορά, αφού οι Ηπειρώτες δεν πτοήθηκαν από το γεγονός ότι οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο δεύτερο, παίρνοντας έστω τον βαθμό.

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τους παίκτες των δύο ομάδων, με συνέπεια το πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης να περάσει χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Αμέσως μετά όμως, στο 12′ συγκεκριμένα, ήρθε και η πρώτη φάση και ήταν δοκάρι για τους ερυθρόλευκους σε σουτ του Λαλά που κόντραρε, με τον Λοντίγκιν να βρίσκει επίσης τη μπάλα.

Ήταν μια φάση που έδωσε το έναυσμα για να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα επόμενα λεπτά οι πρωταθλητές, αλλά στο 22′ λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, αφού ήταν η σειρά των γηπεδούχων να πλησιάσουν στο γκολ. Και πλησίασαν με τον Περέα, ο οποίος πήρε την κάθετη του Γκαρντάφσκι, απέφυγε έναν αντίπαλο και πλάσαρε αλλά ο Βατσλίκ απέκρουσε, όπως έκανε και στην προσπάθεια του Γκαρντάφσκι στην επαναφορά.

Λίγα λεπτά μετά, στο 30′, οι Πειραιώτες έκαναν αναγκαστική αλλαγή, με τον Μανωλά να παίρνει τη θέση του τραυματία Σισέ, για να έρθει τελικά το 0-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους: Πλάγιο του Λαλά, ο Ελ Αραμπί υποδέχθηκε τη μπάλα, γύρισε και εκτέλεσε τον Λοντίγκιν για το 0-1.

Φάση από τον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός

Κακό ματς και ισοφάριση με Περέα

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μαρτίνς έκανε και δεύτερη αλλαγή, βγάζοντας τον Μ. Καμαρά για να βάλει τον Μπουχαλάκη, με το παιχνίδι να ξαναρχίζει αλλά να μην έχει ρυθμό. Αρκετές διακοπές, λάθη, εκνευρισμός, γενικά οτιδήποτε εκτός από ποδόσφαιρο και θέαμα. Γεγονός, όμως, που δεν πείραξε και πολύ τους Γιαννιώτες, αφού βρήκαν τον τρόπο για να ισοφαρίσουν.

Στο 70′ ο Σάλιακας εκτέλεσε κόρνερ, η άμυνα δεν απομάκρυνε και τελικά η μπάλα κατέληξε στον Περέα, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-1. Σκορ που θα μπορούσε να αλλάξει στο 77′ και να γίνει 1-2, αφού η σύγκρουση των Κάργα και Γκραντάφσκι είχε ως αποτέλεσμα ο Ελ Αραμπί να πάρει τη μπάλα και να βγάλει σε θέση για γκολ τον Α. Καμαρά, αλλά ο Καραχάλιος κατάφερε να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Φάση που ήταν και η τελευταία καλή του παιχνιδιού, με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Ποζνάσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Σνάιντερ (93′ Μπρένερ), Γκαρντάφσκι (88′ Λιάσος), Ντομίνγκεθ (90′ Παντελάκης), Περέα.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (82′ Ανδρούτσος), Παπασταθόπουλος, Σισέ (30′ Μανωλάς), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, M. Καμαρά (46′ Μπουχαλάκης), Α. Καμαρά, Ροντρίγκες (82′ Τικίνιο), Καρβάλιο (64′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.