Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Indian Wells, του κορυφαίου τουρνουά τένις που διεξάγεται αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ. Ο Έλληνας άσος ηττήθηκε με 2-1 (1-6, 6-3, 6-2) σετ από τον Τζένσον Μπρούκσμπι στο πλαίσιο της φάσης των «32» του θεσμού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ και γρήγορα εδραίωσε την κυριαρχία του. Με αποφασιστικότητα και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση και προσήλωση στην άμυνα έκανε… περίπατο. Πήρε το πρώτο σετ με 6-1. Εκείνη τη στιγμή έμοιαζε πως θα έχει ένα άνετο ματς και θα έπαιρνε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Indian Wells.

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βγήκε εκτός ρυθμούς καθώς ο Τζένσον Μπρούκσμπι, νούμερο 43 στον κόσμο, έκανε προσαρμογές στον τρόπο παιχνιδιού του και άρχισε να ανταποκρίνεται καλύτερα στα χτυπήματα του Έλληνα σταρ, νούμερο πέντε της παγκόσμιας κατάταξης. Έτσι, ο Αμερικανός τενίστας έκανε τη διαφορά και σιγά σιγά πήρε το μομέντουμ με το μέρος του φτάνοντας στην ισοφάριση 1-1 (6-3).

Στο 3ο σετ η κατάσταση ήταν ίδια. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να αντιδράσει με τον Τζένσον Μπρούκσμπι, τελικά, να έχει σχετικά εύκολο έργο καθώς έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-2 games. Αναμφίβολα μια μεγάλη έκπληξη – η δεύτερη τέτοιου επιπέδου στο τουρνουά έως τώρα μιας και είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του Αλεξάντερ Ζβέρεφ από τον Τόμι Πολ.

Αυτό ήταν το δεύτερο τουρνουά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν φτάνει έστω στα ημιτελικά. Το προηγούμενο ήταν εκείνο της Μασσαλίας. Πλέον, το ενδιαφέρον του Έλληνα πρωταθλητή στρέφεται στο διπλό όπου με τον παρτενέρ του Φελιθιάνο Λόπεθ θα αντιμετωπίσουν το δίδυμο από τις ΗΠΑ Τζακ Σοκ και Τζον Ίσνερ στα προημιτελικά του Indian Wells.