Ο πόλεμος στην Ουκρανία, όπως και κάθε πόλεμος, δεν έχει τίποτα θετικό για κανέναν, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί σημαντικό στο χώρο του κέντρου με την απόκτηση του Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ, ο οποίος αγωνίζεται στη ρωσική Κράσνονταρ αλλά μπορεί να υπογράψει όπου θέλει ως το τέλος της σεζόν.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, οι UEFA και FIFA θέλοντας να βοηθήσουν τους ξένους παίκτες των ομάδων από Ρωσία και Ουκρανία, αποφάσισαν το εξής: Αυτοί οι παίκτες έχουν πλέον το δικαίωμα να υπογράψουν συμβόλαιο με διάρκεια ως το τέλος της σεζόν σε άλλη ομάδα. Απόφαση που σίγουρα θα… γεννήσει ευκαιρίες, αφού υπάρχουν αρκετοί καλοί ξένοι παίκτες σε Ρωσία και Ουκρανία.

Ένας από αυτούς είναι ο Κριχόβιακ, ο 32χρονος διεθνής Πολωνός χαφ που έχει 17 συμμετοχές με 5 γκολ και 2 ασίστ φέτος στην Κράσνονταρ, στην οποία υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι παίρνοντας μεταγραφή απο τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Πριν πάει στη Ρωσία, ο Κριχόβιακ είχε παίξει σε Μπορντό, Ρεμς, Σεβίλλη και Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ με την εθνική ομάδα της χώρας του μετράει 86 συμμετοχές με 5 γκολ.

Τι γράφουν οι Πολωνοί και επιβεβαιώνει η ΑΕΚ

Αυτόν τον παίκτη, λοιπόν, οι συμπατριώτες του τον παρουσιάζουν σαν μεταγραφικό στόχο της ΑΕΚ. Για την ακρίβεια, στην Πολωνία κάνουν λόγο για προχωρημένες επαφές και στην Ένωση επιβεβαιώνουν ότι όντως έτσι είναι. Αυτό δεν σημαίνει πως η περίπτωσή του είναι εύκολη, αφού έχει συμβόλαιο ως το 2024 με ετήσιες απολαβές στα 3 εκατ. ευρώ, αλλά το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ανάψει το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι επαφές προκαλεί αισιοδοξία στις τάξεις των κιτρινόμαυρων.