Το πρώτο πιάτο της φάσης των «16» του Europa League… σερβιρίστηκε την Τετάρτη (9/3) με τις Λυών και Άιντραχτ Φρανκφούρτης να κάνουν βήμα πρόκρισης, για να ακολουθήσουν άλλα πέντε παιχνίδια την Πέμπτη (10/3), με τη Γαλατασαράι να κερδίζει τις εντυπώσεις αφού απέσπασε 0-0 από τη Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου. Την ίδια ώρα, η Αταλάντα επικρατούσε με 3-2 της Λεβερκούζεν εντός έδρας.

Στη Βαρκελώνη η Μπαρτσελόνα υπολόγιζε ότι θα καθάριζε από το πρώτο παιχνίδι την υπόθεση-πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης, αλλά ο Ινιάκι Πένια, τερματοφύλακας που ανήκει στους μπλαουγκράνα και παραχωρήθηκε με δανεισμό στη Γαλατασαράι, ήταν εκπληκτικός και απέκρουσε όσες φορές χρειάστηκε, κρατώντας το 0-0 που δίνει έξτρα ενδιαφέρον στη ρεβάνς της Κωνσταντινούπολης.

Από εκεί και πέρα, σε ένα γεμάτο παιχνίδι στο Μπέργκαμο η Αταλάντα με πρωταγωνιστές τους Μουριέλ και Μαλινόφσκι νίκησε με 3-2 τη Λεβερκούζεν, σε ένα αμφίρροπο ζευγάρι, παίρνοντας προβάδισμα ενόψει του δεύτερου αγώνα, ενώ η Ρέιντζερς με το 3-0 επί του Ερυθρού Αστέρα μπορεί να νιώθει σίγουρη για την πρόκριση. Ξεκάθαρο φαβορί για να βρεθεί στους «8» είναι και η Μπράγκα μετά το 2-0 επί της Μονακό, η οποία θα έχει πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς, ενώ η Σεβίλλη πήρε το πάνω χέρι με το 1-0 επί της Γουέστ Χαμ αλλά το δεύτερο παιχνίδι στο Λονδίνο δεν θα είναι καθόλου εύκολο.

Τα αποτελέσματα της ημέρας

Σεβίλλη – Γουέστ Χαμ 1-0
Αταλάντα – Λεβερκούζεν 3-2
Μπαρτσελόνα – Γαλατασαράι 0-0
Ρέιντζερς – Ερυθρός Αστέρας 3-0
Μπράγκα – Μονακό 2-0