Μπορεί η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού να αργεί ακόμη αλλά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις και ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος τριών ομάδων και συγκεκριμένα των Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης, με τους Καταλανούς να είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο, σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα.

Ο Νορβηγός φορ της Ντόρτμουντ έχει ρήτρα αποδέσμευσης στο συμβόλαιό του για 75 εκατ. ευρώ και αυτό σημαίνει ότι όλες οι μεγάλες ομάδες μπορεί να πέσουν πάνω του, προσπαθώντας να τον αποκτήσουν. Σύμφωνα με τη Sport, εφημερίδα της Βαρκελώνης, υπάρχει φαβορί πάντως και είναι η Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος της ομάδας συναντήθηκε με τον Μίνο Ραϊόλα, τον μάνατζερ του παίκτη.

Σε αυτή τη συνάντηση λοιπόν, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Sport, η Μπάρτσα ενημέρωσε την πλευρά του παίκτη ότι η προσφορά της είναι για συμβόλαια διάρκειας 5 ετών με συνολικές απολαβές στα… 195 εκατ. ευρώ! Πώς προκύπτει, όμως, αυτό το ποσό;

Η πρόταση των μπλαουγκράνα προβλέπει ότι για τον πρώτο χρόνο ο Χάαλαντ θα πάρει 20 εκατ. ευρώ, για τον δεύτερο 30, για τον τρίτο 40, για τον τέταρτο 50 και για τον πέμπτο 55 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, σε μια περίοδο που τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ διαμαρτύρονται συνεχώς για οικονομική κρίση, με τη Μπαρτσελόνα ειδικά να έχει χρέη που ξεπερνάνε το ένα δισ. ευρώ.