Οι Μιλγουόκι Μπακς πανηγύρισαν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους καθώς επικράτησαν με 120-119 των Μαϊάμι Χιτ στο «Fiserv Forum» σε ένα άκρως ανταγωνιστικό ματς που κρίθηκε στο τέλος. Οι πρωταθλητές του NBA πλέον έχουν ρεκόρ 38-25 και βρίσκονται στην 4η θέση της κατάταξης της ανατολικής περιφέρειας.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε 34 λεπτά συμμετοχής είχε 28 πόντους (9/20 σουτ, 1/4 τρίποντα, 9/11 ελεύθερες βολές), με 17 ριμπάουντ, πέντε ασίστ, δύο κλεψίματα κι ένα μπλοκ. Ωστόσο, δεν… πάλεψε μόνος του. Ο Κρις Μίντλετον πρόσθεσε 26 πόντους με 4/8 τρίποντα, ενώ ο Τζρου Χόλιντεϊ που πέτυχε και το νικητήριο καλάθι πρόσθεσε 25 πόντους με 8/17 σουτ, ενώ μοίρασε και 11 ασίστ. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε.

Ο Χόλιντεϊ, λοιπόν, με τη βοήθεια του ταμπλό μέσα από τη ρακέτα πέτυχε το δίποντο που έβαλε μπροστά τους Μιλγουόκι Μπακς με 120-119 ενώ απέμεναν 1,9 δευτερόλεπτα για την λήξη του ματς. Τα «ελάφια» έκαναν μια θεαματική ανατροπή καθώς βρίσκονταν 14 πόντους πίσω έξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα. Οι Μπακς στα κρίσιμα λεπτά είχαν σερί 21-6 εις βάρος των Χιτ και δεν τους επέτρεψαν να πάρουν την 5η διαδοχική νίκη τους.

Με 13,5 δευτερόλεπτα ο Κρις Μίντλετον ευστόχησε σε τρίποντο (118-119) που έδωσε ελπίδα στους Μπακς, αλλά ήταν ο «Greek Freak» που πίεσε τον Τζίμι Μπάτλερ αναγκάζοντας τους διαιτητές να δώσουν τζάμπολ. Ο Έλληνας σούπερ σταρ κέρδισε την μπάλα για την ομάδα του και τη μοίρασε στον Μπόμπι Πόρτις, εκείνος βρήκε τον Χόλιντεϊ και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.

Αν μη τι άλλο, οι Μπακς έδειξαν τον χαρακτήρα τους για ακόμη μια φορά σ’ ένα μεγάλο ματς αυτή τη σεζόν. Γύρω από την κορυφαία τριάδα τους κατάφεραν και ξεπέρασαν τα πολλά προβλήματά τους. Οι Χιτ σούταραν 21/44 από τα 6,75 μ. αλλά παρά το εντυπωσιακό ποσοστό ευστοχίας τους οι Μπακς νίκησαν. Ούτε είχαν απάντηση για τον Τάιλερ Χίρο, τον γκαρντ των φιλοξενούμενων που έβαλε 30 πόντους (6/10 τρίποντα).

Μπορεί η άμυνα των πρωταθλητών να μην… τράβηξε με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, αλλά είχαν πλουραλισμό στην επίθεση που το τελευταίο διάστημα κόντρα στις πολύ καλές ομάδες του NBA δεν είχε φανεί με συνέπεια.

Οι Μπακς θα επιστρέψουν στη δράση τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/3, 02:30) κόντρα στους Σικάγο Μπουλς σε μια βραδιά αφιερωμένη στην Ελλάδα όπου το «United Center» αναμένεται να γεμίσει με ομογενείς για να δουν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να παίζει.