Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει, όπως είναι λογικό, πανικό αφού υπάρχουν ήδη νεκροί και οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Κιέβου αποφάσισαν να απευθύνουν έκκληση προς την κυβέρνηση της χώρας τους, προκειμένου αυτή να τους βοηθήσει ώστε να φύγουν από την Ουκρανία και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Σε βίντεο που ανέβασε στο Instagram ο Μάρλον, αμυντικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ, φαίνεται ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και άλλοι Βραζιλιάνοι που παίζουν είτε στην ίδια ομάδα είτε στη Ντιναμό Κιέβου να απευθύνονται στην κυβέρνηση της Βραζιλίας.

«Δεν υπάρχουν καύσιμα στην πόλη, τα σύνορα είναι κλειστά, το ίδιο και ο εναέριος χώρος. Δεν μπορούμε να φύγουμε. Φιλοξενούμαστε σε ένα ξενοδοχείο. Ζητάμε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας να μας υποστηρίξει, να μας βοηθήσει», λέει στο βίντεο ο 26χρονος Μάρλον, ενώ η σύζυγος ενός ποδοσφαιριστή αναφέρει από την πλευρά της «Αισθανόμαστε εγκαταλελειμμένοι, δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Καταφύγαμε τρέχοντας με τα παιδιά μας στο ξενοδοχείο, δεν ξέρουμε αν θα έχουμε να φάμε, γι΄αυτό ζητάμε βοήθεια».