Η Ευρώπη κάνει συνεχώς βήματα για την επιστροφή στην κανονικότητα έπειτα από δύο χρόνια μάχης με τον κορονοϊό και στην Ισπανία οι ομάδες και οι οπαδοί μπορούν να πανηγυρίζουν, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από τις 4 Μαρτίου η πληρότητα των γηπέδων μπορεί να επιστρέψει στο 100%, είτε μιλάμε για γήπεδα ποδοσφαίρου είτε για κλειστά γήπεδα μπάσκετ ή βόλεϊ.

Πριν κάποιες μέρες έγινε γνωστό ότι από τον Μάρτιο θα ανοίξουν πλήρως τα ιταλικά γήπεδα, ενώ φυσικά και στην Ελλάδα είχαμε ευχάριστα νέα με την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων και της αύξησης του αριθμού των θεατών που θα μπορούν να βρίσκονται στις εξέδρες.

Με μάσκες σε όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο

Τώρα είναι η σειρά της Ισπανίας, λοιπόν, να κάνει το ίδιο, με την υπουργό Υγείας, Καρολίνα Ντάριας, να ανακοινώνει σε συνέντευξη Τύπου ότι από τις 4 Μαρτίου θα επιτρέπεται ξανά να υπάρχει πληρότητα 100% σε ανοιχτά και κλειστά γήπεδα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν θα τηρείται κανένα μέτρο, αφού οι θεατές θα είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο γήπεδο, ενώ παράλληλα δεν θα τους επιτρέπεται να πίνουν, να τρώνε ή να καπνίζουν.

Περιορισμοί που δεν ενοχλούν κανέναν, όμως, αφού το βασικό ζητούμενο για τις ισπανικές ομάδες και τους οπαδούς τους ήταν το να επιτρέπεται και πάλι η χρήση του 100% των εξεδρών. Κάτι που οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι ήθελαν να ισχύσει από την αρχή της σεζόν αλλά τελικά η κυβέρνηση είχε επιτρέψει το 75% και είχε πέσει στο 50% στα τέλη Δεκεμβρίου, για να ανακοινώσει τώρα ότι από τις 4 Μαρτίου τα γήπεδα της La Liga θα μπορούν να είναι και πάλι γεμάτα.