Ο Χερμάν Μπούργος, επί σειρά ετών του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, μίλησε για τη συμφωνία του με τον Άρη για τα επόμενα 2,5 χρόνια, αναφέρθηκε στην αδερφική σχέση του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές.

Η συμφωνία του 53χρονου Αργεντίνου με τον Άρη είναι δεδομένη και πλέον το μόνο που απομένει είναι η υπογραφή του συμβολαίου και φυσικά να πιάσει δουλειά. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρ/Σ Libero 107.4, ο Χερμάν Μπούργος ανέφερε: «Είμαι στην Αθήνα. Έχω φτάσει σε συμφωνία με τον Άρη Απομένει η υπογραφή αλλά το deal είναι οριστικό. Μου αρέσει ο Άρης και η Ελλάδα. Μου άρεσε η πρόκληση να αλλάξω τα πράγματα. Η πρόκληση να σχεδιάσω εγώ από την αρχή την ομάδα».

Ρωτήθηκε μάλιστα για τη σχέση του με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεδομένου του ότι ο Άνχελ Πουέμπλα υπήρξε συνεργάτης και του «Μίστερ». «Γνωρίζω τον Εκτορ, είμαστε σαν αδέρφια, γιατί ήμασταν συμπαίκτες. Φυσικά ο Άνχελ Πουέμπλα μου έχει μιλήσει πάρα πολύ για τον ΑΡΗ», απάντησε κι εκεί του σημειώθηκε η πρόκριση του Άρη έναντι της Ατλέτικο Μαδρίτης. «Πρέπει να θυμόμαστε αυτή την ιστορία (σ.σ. γέλια)», είπε.

Το πλάνο του Χερμάν Μπούργος προβλέπει την επιστροφή του στη Μαδρίτη για να τακτοποιήσει προσωπικές υποθέσεις. Μένει να φανεί αν θα είναι στο «Κλ. Βικελίδης» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. «Ναι θέλω οπωσδήποτε να είμαι. Λείπει μόνο η υπογραφή του συμβολαίου για να είμαι με τους παίκτες μου».

Σχετικά με τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αποδοχής της πρότασης του Άρη, ρωτήθηκε αν έπαιξε ρόλο η παρουσία πολλών Λατίνων. «Σίγουρα έπαιξε ρόλο αλλά δεν είναι το βασικό η εθνικότητα. Αυτό που θέλουμε είναι να παίξουμε σαν ομάδα. Πρώτα θέλω να γνωρίσω τους ποδοσφαιριστές μου για να αποφασίσω για το στιλ που θα παίζουμε. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα στον Άρη, από την αρχή μέχρι το τέλος. Να τον κάνουμε πολύ δυνατό. Θα τα πούμε την Κυριακή».

Πηγή: gazzetta.gr