Στιγμές τρόμου έζησαν στη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στη Γουατεμάλα όταν ένα φίδι περίπου δύο μέτρα μήκους, εισέβαλε σε αγωνιστικό χώρο ενώ έπαιζαν η Νούβα Κονσεπσιόν με τη Μουνισιπάλ.

Ηταν το 82ο λεπτό της αναμέτρησης όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές είδαν το ερπετό να σέρνεται προς το μέρος τους. Έκαναν σήμα προς τον διαιτητή που σταμάτησε το ματς δύο λεπτά αργότερα. Ο ρέφερι μάλιστα στράφηκε προς τους αστυνομικούς για βοήθεια.

Εκείνη τη στιγμή ο δημοσιογράφος που σχολίαζε το ματς για λογαριασμό της τηλεόρασης ακούγεται να λέει: «Αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο είναι ένα φίδι. Στο ποδόσφαιρο της Γουαταμέλας υπάρχουν τα πάντα!».

Ένας από τους υπεύθυνους για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου προσπάθησε να ελέγξει το ζώο και να το απομακρύνει μ’ ένα μεγάλο ξύλο, αλλά δεν τα κατάφερε. Έπειτα, δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να το σκοτώσουν κόβοντας το κεφάλι του με μια ασπίδα που χρησιμοποιούν τα ΜΑΤ, αλλά ούτε και εκείνοι πέτυχαν το στόχο τους.

Ευτυχώς για το φίδι γιατί εμφανίστηκε ένας πυροσβέστης που το έπιασε από το κεφάλι και το έβγαλε εκτός αγωνιστικού χώρου. Το περιστατικό προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στις αρχές γιατί δεν είναι συνηθισμένο, ενώ δεν έγινε γνωστό και το είδος του φιδιού και κυρίως αν θα μπορούσε να προκαλέσει κακό στους ποδοσφαιριστές και στον διαιτητή.