Ο Γιμίνγκ Σου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο big air του snowboard και έγινε ο ήρωας της Κίνας. Όλη η χώρα πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου μεταλλίου του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Πριν από μερικές ημέρες πήρε το ασημένιο στο slopestyle. Ωστόσο, μέσα από τα social media της χώρας δημιουργήθηκε ένα κίνημα για επανεξέταση με τους Κινέζους να εκτιμούν πως άξιζε το χρυσό μετάλλιο.

Η ιστορία του 17χρονου παιδιού – θαύματος είναι εντυπωσιακή. Τον περασμένο Οκτώβριο στο πάρκο σκι στο Στούμπαϊ της Αυστρίας κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης έκανε κάτι μοναδικό – ένα trick με περιστροφή 1.980 μοιρών προς τα μέσα ενώ κρατούσε τη σανίδα του. Ήταν ο πρώτος στην ιστορία που έκανε κάτι τέτοιο και έτσι μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness!

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2021 έγινε ο πρώτος Κινέζος αθλητής του snowboard που ανέβηκε σε βάθρο ενός αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ακολούθησε το ασημένιο και φυσικά το χρυσό. Κι αν η έως τώρα πορεία του μοιάζει βγαλμένη από ταινία, η αλήθεια είναι πως έναν τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να υποδύεται ο ίδιος στη μεγάλη οθόνη.

Γεννημένος στις 18 Φεβρουαρίου του 2004 άρχισε να κάνει σκι στα τέσσερα, αλλά η ζωή του άλλα γρήγορα καθώς οι γονείς του τον έστρεψαν προς την υποκριτική. Έγινε ένα από τα διασημότερα παιδιά – ηθοποιούς της Κίνας. Στα δέκα του έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία στο ρόλο του Σουάν Ζι στην ταινία «The Taking og Tiger Mountain». Οι συμμετοχές του σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές διαδέχονταν η μια την άλλη, αλλά ποτέ δεν ξέχασε την αγάπη του για το χιόνι.

Έτσι, αφοσιώθηκε στο snowboard κι έγινε ένας από τους καλύτερους. Μαζί με την Έιλιν Γκου (freeski), η Κίνα χαίρεται με τα ταλέντα τους που κάνουν ακροβατικά στο χιόνι και κατακτούν μετάλλια.