Η Τσέλσι, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα κληθεί να παίξει με την Λιλ για τους «16» του Champions League χωρίς τους ανεμβολίαστους παίκτες της, όταν θα ταξιδέψει στη Γαλλία τον επόμενο μήνα.

Οι νέοι κανονισμοί της UEFA σχετικά με τον κορονοϊό για τις νοκ άουτ φάσεις του θεσμού, αφήνουν να εννοηθεί πως η έδρα του αγώνα δεν πρόκειται να αλλάξει και ως εκ τούτου από τη μη μεταφορά σε ουδέτερο γήπεδο δεν θα μπορέσουν να επωφεληθούν οι ανεμβολίαστοι παίκτες των «μπλε».

Το ίδιο ισχύει και για τη Ρεάλ Μαδρίτης που θα επισκεφθεί την Παρί Σεν Ζερμέν για τους «16» του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς» στις 15 Φεβρουαρίου επίσης θα κληθεί να ακολουθήσει το ίδιο πρωτόκολλο με όλους τους υπόλοιπες ομάδες και αθλητές.

Η Γαλλία εφαρμόζει αυστηρά μέτρα για τους μη εμβολιασμούς επισκέπτες. Ωστόσο, σε αντίθεση με τη «βασίλισσα», στην Τσέλσι ο βαθμός ανησυχίας παρουσιάζεται μεγάλος. Δεν αποκλείεται να ζητήσει να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα στους ποδοσφαιριστές με ειδική άδεια, αλλά και να το κάνει είναι απίθανο να της δοθεί. Ιδίως μετά τα όσα συνέβησαν με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία πριν από το Australian Open.

Το πρώτο ματς της σειράς θα παιχτεί στο «Στάμφορντ Μπριτζ» στις 22 Φεβρουαρίου και το δεύτερο ματς στο «Σταντ Πιέρ Μορουά» της Λιλ στις 16 Μαρτίου. Η Λιλ θεωρήθηκε μια βατή αντίπαλος στο εσωτερικό της κατόχου της Champions League.

Πάντως, οι «μπλε» αναμένεται να μην παραταχθούν με φουλ δύναμη καθώς θα τους λείπουν «παίκτες – κλειδιά». Δεν είναι γνωστό ποιοι από τους αστέρες της ομάδας του Λονδίνου δεν είναι εμβολιασμένοι, αλλά πρόσφατα ο προπονητής Τόμας Τούχελ, τόνισε: «η απαγόρευση της εισόδου θα προκαλούσε προβλήματα γιατί δεν θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε σημαντικούς ποδοσφαιριστές της ομάδας μας».

Πρόσθεσε: «Οι παίκτες το γνωρίζουν αυτό όπως και ότι αργά ή γρήγορα όλοι όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι θα αντιμετωπίσουν κάποιες συνέπειες». Κατέληξε λέγοντας: «Είναι κακό που δεν έχουν εμβολιαστεί; Δεν είμαι και τόσο σίγουρος, απλά δεν ξέρω. Εγώ αποφάσισα για τον εαυτό μου. Για εμάς, όμως, σαν κλαμπ, σαν ποδοσφαιρική ομάδα, οι συνέπειες μπορεί να είναι μεγάλες».

Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί της Γαλλίας αναφέρουν πως όσοι έχουν λάβει δύο δόσεις εμβολίου κτά του κορονοϊού, αλλά όχι και την ενισχυτική δόση εντός εννιά μηνών λογαριάζονται ως ανεμβολίαστοι.

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι του Roland-Garros θέλοντας να προλάβουν οποιοδήποτε επεισόδιο α λα Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία έχουν σπεύσει να το ξεκαθαρίσουν. «Αν ισχύουν οι ίδιοι κανονισμοί και τον Μάιο, τότε δεν θα μπορέσει να λάβει μέρος εφόσον παραμένει ανεμβολίαστος», υποστήριξαν. Το ίδιο ισχύει για τους ποδηλάτες, για τις ομάδες μπάσκετ που παίζουν στην Euroleague, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις του ράγκμπι.

Στο μεταξύ, η Τσέλσι διεκδικεί σήμερα τη συμμετοχή της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό την Αλ Χιλάλ.