Η Μπαρτσελόνα θα ανακοινώσει την Τρίτη (1/2) την απόκτηση του Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Ο 30χρονος Γκαμπονέζος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ και πέρασε ιατρικές εξετάσεις με τους «μπλαουγκράνα» αργά το βράδυ της Δευτέρας (31/1) στη Βαρκελώνη, όπου πήγε για να πιέσει τη μεταγραφή του.

Ο Ομπαμεγιάνγκ υπέγραψε συμβόλαιο, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, για 18 μήνες, αλλά μόνο αυτοί ως το τέλος της σεζόν είναι εγγυημένοι. Για την επόμενη σεζόν υπάρχει οψιόν επέκτασης. Το deal, λοιπόν, μπορεί να τον μετατρέψει σε… κελεπούρι. Οι πληροφορίες από την Καταλονία και την Αγγλία, αναφέρουν πως θα παίρνει 20.000 ευρώ τον μήνα φιξ ποσό, ενώ προβλέπεται και μια σειρά από μπόνους. Αν πείσει την Μπαρτσελόνα θα του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Ο «Ομπα» είδε την Μπάρτσα ως σανίδα σωτήριας της καριέρας του στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έπειτα από ένα σωρό προβλήματα που είχε στην Άρσεναλ τους τελευταίους μήνες με απανωτά πειθαρχικά παραπτώματα. Ελάχιστες ομάδες ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τις υπηρεσίες του. Το ίδιο, όμως, ισχύει και από τη μεριά των «μπλαουγκράνα» που αναζητούσαν επιθετικό, αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν τον Άλβαρο Μοράτα που ήταν ο παίκτης που ήθελε ο προπονητής Τσάβι Ερνάντεθ. Παράλληλα, το συμβόλαιο είναι τόσο μικρής διάρκειας καθώς ο σύλλογος δεν θέλει να θέσει σε κίνδυνο τη μεγάλη επιχείρηση που ήδη έχει βάλει μπροστά – την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ντόρτμουντ.

Της ξέμεινε ο Ντεμπελέ

Η Μπαρτσελόνα μέχρι και την τελευταία στιγμή του χειμερινού μεταγραφικού «παραθύρου» προσπαθούσε να δώσει τον Ουσμάν Ντεμπελέ ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Η Μπάρτσα προσπάθησε να τον ανταλλάξει με τον Ομπαμεγιάνγκ, αλλά το… κόλπο δεν της βγήκε. Με τον προπονητή Τσάβι να μην φαίνεται ανοιχτός στο ενδεχόμενο να αφήσει τον παίκτη στην εξέδρα μιας κι ο σύλλογος δεν τον υπολογίζει, εμφανίζεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να έρθει σε συμφωνία μαζί του, να του λύσει το συμβόλαιο δίνοντάς του τη δυνατότητα να υπογράψει με όποια ομάδα επιθυμεί μιας και στα μεγάλα πρωταθλήματα επιτρέπονται ακόμη οι μεταγραφές ελεύθερων παικτών.