Η Φορτούνα Σιτάρντ είναι ο νέος σταθμός της καριέρας του Δημήτρη Σιόβα. Ο 33χρονος Έλληνας κεντρικός αμυντικός ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε από τον ολλανδικό σύλλογο. Οι ιθύνοντες του κλαμπ ελπίζουν πως με την εμπειρία του θα βοηθήσει το κλαμπ να παραμείνει στην Eredivisie. Επί του παρόντος η Φορτούνα Σιτάρντ βρίσκεται στη 17η και προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με έναν βαθμό περισσότερο από την ουραγό Τσβόλε.

Ο Δημήτρης Σιόβας υπέγραψε ως το τέλος της σεζόν και στην επιλογή του έπαιξε ρόλο η παρουσία του Ανδρέα Σάμαρη στην ομάδα. Ο Έλληνας σέντερ μπακ είχε μείνει χωρίς ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι όταν κι έφυγε από την Ουέσκα. Πέραν της Φορτούνα Σιτάρντ του έκανε κρούση και η Τζιρόνα, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας της Ισπανίας, καθώς και άλλα κλαμπ, όπως η Μάλαγα που παίζει κι αυτή στο πρωτάθλημα της Segunda Division. Ωστόσο, ο ίδιος επέλεξε να δοκιμάσει την τύχη του μακριά από το ισπανικό ποδόσφαιρο όπου πέρασε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια της καριέρας του.

Ο τεχνικός διευθυντής του ολλανδικού συλλόγου, Σιούρντ Αρς, στην ανακοίνωση της Φορτούνα Σιτάρντ για την απόκτηση του Σιόβα τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο Δημήτρης είναι ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός που θέλαμε να προσθέσουμε στο ρόστερ. Ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό μας προφίλ. Το παιχνίδι του, η εμπειρία του και πως είναι ηγέτης. Ο Δημήτρης έχει αποδείξει πως είναι αρκετά σταθερός στην άμυνα. Επίσης φέρνει αρκετή εμπειρία στην ομάδα με περισσότερα από 250 παιχνίδια στο υψηλότερο επίπεδο. Εκ των οποίων τα 36 τελευταία στη La Liga. Είχε πολλές προτάσεις αλλά με τη βοήθεια του Σάμαρη καταφέραμε να τον πείσουμε».

Έτσι, η πολυάριθμη «ελληνική παροικία» στην κορυφαία κατηγορία του ολλανδικού ποδοσφαίρου αυξάνεται με την Eredivisie να αποδεικνύεται ένα πρωτάθλημα που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών.