Το κλίμα στον Άρη δεν ήταν καθόλου καλό μετά τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Λαμία, αλλά θα βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό μετά την εκτός έδρας νίκη επί του φορμαρισμένου Παναιτωλικού. Με δύο πέναλτι στο πρώτο 20λεπτο οι κίτρινοι πήραν τη νίκη με 2-0 σε ένα παιχνίδι με τρία δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με αποτέλεσμα να πιάσουν τον ΟΦΗ στη βαθμολογία και να είναι, πλέον, στο -3 από την 6άδα.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για τους Θεσσαλονικείς, αφού στο 3′ κέρδισαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Φλόρες στον Καμαρά. Απόφαση που ο διαιτητής επιβεβαίωσε μέσω VAR, με αποτέλεσμα στο 5′ ο Ματίγια να εκτελέσει και να ευστοχήσει (0-1), δίνοντας από νωρίς το προβάδισμα στην ομάδα του Άκη Μάντζιου.

Αυτή του Γιάννη Αναστασίου, από την άλλη πλευρά, έπρεπε να διαχειριστεί όχι μόνο το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ αλλά και τα νεύρα που υπήρχαν, τα οποία αυξήθηκαν στο 18′, όταν οι κίτρινοι πήραν και δεύτερο πέναλτι μετά την ανατροπή του Μαντσίνι από τον Μελίσσα. Πέναλτι που εκτέλεσε, στο 20′, ο Καμαρά αυτή τη φορά, γράφοντας το 0-2.

Το παιχνίδι είχε πάρει την τροπή που ήθελε ο Άρης, ο οποίος στο 23′ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Καμαρά για τρίτο γκολ, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που βγήκε μπροστά, πίεσε και στο 33′ είχε δοκάρι με τον Αποστολάκη. Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά του Καρέλη να χάσει μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με δοκάρι και για τους φιλοξενούμενους σε σουτ του Γκάμα εκτός περιοχής στο 45′.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στο 60′ είχε και τρίτο δοκάρι, δεύτερο για τον Παναιτωλικό, σε τρομερό σουτ του Μεντόσα, για να ακολουθήσει στο 66′ το χαμένο τετ α τετ του Γκάμα από την άλλη πλευρά. Το παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε, ήταν ανοιχτό, με τους Αγρινιώτες να πιέζουν και πάλι πολύ μετά το 70′ με στόχο το γκολ που θα τους έβαζε ξανά στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος, αλλά ο Άρης διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση και πήρε σημαντική νίκη.

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Αποστολάκης, Χουχούμης, Μάλης, Βργκοτς (63′ Μάρτενσον), Αντούνες, Φλόρες (84′ Τσιγγάρας), Μεντόσα, Ντουάρτε (63′ Βέργος), Μπαρμπόσα (84′ Μπελεβώνης), Καρέλης (63′ Μόρσεϊ).

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (83′ Σάκιτς), Μαντσίνι (62′ Γκαρσία), Εντιαγέ (83′ Μάνος), Γκάμα (62′ Ιτούρμπε), Καμαρά (90′ Λόπεθ).