Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό αναμένονταν με μεγάλο ενδιαφέρον και από τη Super League 1, όπως και από τη Basket League, αφού μετά την εισήγηση της της επιτροπής λοιμωξιολόγων για πληρότητα 50% στα γήπεδα, υπήρχε αισιοδοξία. Αυτή, όμως, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση, αφού ο Πλεύρης ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ισχύει το 10% με μάξιμουμ 1.000 άτομα στις εξέδρες και το θέμα θα επενεξεταστεί την προσεχή εβδομάδα.

Με τα μέτρα να αίρονται σιγά-σιγά σε εστίαση, μπαρ και άλλες δραστηριότητες, οι ποδοσφαιρικές ομάδες περίμεναν ότι θα υπήρχαν ευχάριστα νέα και γι’ αυτές. Δεν υπήρχαν όμως… Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι σε ό,τι αφορά την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα δεν θα αλλάξει άμεσα, άρα θα συνεχίσει να ισχύει το 10% και η παρουσία μέχρι και 1.000 θεατών σε κάθε αγώνα.

Αυτό σημαίνει ότι δεν έγινε δεκτή η εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για αύξηση της πληρότητας των γηπέδων στο 50%, με τον Πλεύρη όμως να συμπληρώνει πως το θέμα θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα. Είναι πιθανό, δηλαδή, να έρθει τότε η αλλαγή στα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή και να αυξηθεί και πάλι ο αριθμός των οπαδών που θα μπορούν να πάνε στο γήπεδο.