Ένα από τα θέματα που προκαλούν πάμπολλες συζητήσεις στο ποδόσφαιρο είναι τα πέναλτι και το πόσο εύκολα ή δύσκολα σφυρίζουν οι διαιτητές σε συγκεκριμένες ομάδες. Έτσι, το CIES, το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών, μελέτησε τα στατιστικά στοιχεία της τελευταίας τριετίας και αυτό που αποδείχθηκε είναι ότι η ομάδα που κερδίζει πιο συχνά πέναλτι στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μπορεί οι κόκκινοι διάβολοι να μην έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα από το 2018-19 μέχρι και πέρυσι, αλλά σε αυτό το διάστημα έχει πάρει μια άλλη πρωτιά. Αυτή της ομάδας που κερδίζει πιο συχνά πέναλτι. Συγκεκριμένα, η Γιουνάιτεντ παίρνει πέναλτι κάθε 299 αγωνιστικά λεπτά και συνολικά έχει κερδίσει 40.

Από εκεί και πέρα, οι Ιντερ και Λάτσιο έχουν 38, οι Μίλαν και Γιουβέντους έχουν 37 και η Παρί Σεν Ζερμέν έχει 36. Αυτές είναι οι έξι ομάδες με τα περισσότερα πέναλτι στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα την τελευταία τριετία, αλλά στη 2η θέση πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ό,τι αφορά τη συχνότητα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, αφού κερδίζει πέναλτι κάθε 305 αγωνιστικά λεπτά.