Στο Park Hotel, το ξενοδοχείο για μετανάστες της Αυστραλίας, όπου κρατούνταν την περασμένη εβδομάδα μεταφέρεται και πάλι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ενόψει της αυριανής ακρόασης για την υπόθεση ακύρωσης της βίζας του αύριο, Κυριακή, στις 09.30 (τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδας).

Σε φωτογραφία που δημοσιεύει το αυστραλιανό Μέσο «9 News Melbourne», ο Σέρβος τενίστας φοράει πράσινες φόρμες και συνοδεύεται από αξιωματικό της συνοριακής υπηρεσίας.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ήξερε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου λέει η Σερβία

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας αποκάλυψε χθες ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ενημερωθεί από την 16η Δεκεμβρίου για το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, άρα στις 17 Δεκεμβρίου γνώριζε, όταν απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και έβγαζε φωτογραφίες μαζί τους, ήξερε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας, ο γιατρός Ζόραν Γκοΐκοβιτς μίλησε για το θέμα του Τζόκοβιτς και αποκάλυψε όιτ το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ τού είχε σταλεί μέσω email αμέσως μόλις βγήκε, δηλαδή στις 16 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια, είπε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται με email αμέσως μόλις εκδίδονται και καταχωρούνται.

Όταν επισημάνθηκε στον Γκοΐκοβιτς ότι ο Τζόκοβιτς δήλωσε πως δεν ήξερε στις 17 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά δηλαδή, ότι είναι θετικός και γι’ αυτό απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και φωτογραφήθηκε μαζί τους, απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ να ξέρω εγώ πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Σέρβος πρόεδρος σε πρωθυπουργό Αυστραλίας: «Γιατί βασανίζετε τον Νόβακ Τζόκοβιτς;»

Οπρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε βίντεο που ανήρτησε στο Instagram επέκρινε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας να ακυρώσει την βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Εάν θέλατε να αποτρέψετε τον Νόβακ να κατακτήσει το τρόπαιο για 10η φορά γιατί δεν τον απορρίψατε αμέσως, γιατί δεν του είπατε ότι δεν μπορεί να πάρει βίζα; Γιατί τον βασανίζετε;», διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Βούτσιτς, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο πρόεδρος της Σερβίας ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για την υπόθεση Τζόκοβιτς λέγοντας: «Ζήτω η Σερβία! Νόβακ είμαστε μαζί σου!».