Το σίριαλ με θέμα το αν θα απελαθεί ή όχι από την Αυστραλία ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνεχίζεται και οι συμπατριώτες του, είναι η αλήθεια, δεν τον βοηθούν και ιδιαίτερα. Χωρίς, όμως, αυτό να σημαίνει ότι η ευθύνη είναι δική τους, όπως προκύπτει από όσα είπε ο επικεφαλής της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο τενίστας είχε ενημερωθεί από την 16η Δεκεμβρίου για το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ, άρα στις 17 Δεκεμβρίου γνώριζε, όταν απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και έβγαζε φωτογραφίες μαζί τους, ήξερε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη Τύπου του υγειονομικού τμήματος της Επιτροπής Κρίσεων της Σερβίας, ο γιατρός Ζόραν Γκοΐκοβιτς μίλησε για το θέμα του Τζόκοβιτς και αποκάλυψε όιτ το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ τού είχε σταλεί μέσω email αμέσως μόλις βγήκε, δηλαδή στις 16 Δεκεμβρίου. Για την ακρίβεια, είπε ότι τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ στέλνονται με email αμέσως μόλις εκδίδονται και καταχωρούνται.

Όταν επισημάνθηκε στον Γκοΐκοβιτς ότι ο Τζόκοβιτς δήλωσε πως δεν ήξερε στις 17 Δεκεμβρίου, μία μέρα μετά δηλαδή, ότι είναι θετικός και γι’ αυτό απένειμε έπαθλα σε νεαρούς τενίστες και φωτογραφήθηκε μαζί τους, απάντησε: «Σε αυτό θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο Τζόκοβιτς, δεν μπορώ να ξέρω εγώ πότε άνοιξε το email του. Αυτό που εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι το πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν θετικός στο ιό Sars Cov-2 είναι αυθεντικό και του στάλθηκε την ώρα που αναγράφεται, δηλαδή την ίδια μέρα τις βραδινές ώρες».

Από εκεί και πέρα, ο γιατρός της Επιτροπής Κρίσεων ξεκαθάρισε πως ο «Νόλε» δεν θα χρειαστεί να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη της Σερβίας για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα, διευκρινίζοντας πως αυτό ήταν ποινικό αδίκημα μόνο όταν η χώρα βρισκόταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στα μέσα του 2020 και όχι τώρα.