Δεν αναμένεται μέσα στην ημέρα η απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Άλεξ Χοκ, για την απέλαση ή την παραμονή του Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα. Το θρίλερ με τη συμμετοχή του Σέρβου στο Australian Open, που ξεκίνησε με το γεγονός ότι δεν είναι εμβολιασμένος για τον κορονοϊό και παρέδωσε ιατρική εξαίρεση, συνεχίζεται για έβδομη ημέρα.

Σύμφωνα με το αυστραλιανό Μέσο, theage.au, ο υπουργός, που κρατάει την τύχη του Τζόκοβιτς στα χέρια του, δεν θα αποφασίσει σήμερα. Σύμφωνα με ομοσπονδιακή πηγή που επικαλείται το δημοσίευμα, ο Χοκ ακόμα εξετάζει την υπόθεση και δεν αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στην ημέρα.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συμμετείχε στην κλήρωση του Australian Open

Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Australian Open εν αναμονή της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας για την τύχη του Νόβακ Τζόκοβιτς. Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον έδωσε Συνέντευξη Τύπου αλλά δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα του «Νόλε», παρά μόνο επιβεβαίωσε ότι ο Άλεξ Χοκ εξακολουθεί να εξετάζει την περίπτωσή του. «Υπάρχουν υπουργικές εξουσίες που μπορούν να ασκηθούν (για το εάν θα δοθεί βίζα στον Τζόκοβιτς) και δεν θα κάνω περαιτέρω σχόλια» είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, η κλήρωση για το Open πραγματοποιήθηκε συμπεριλαμβανομένου του Νόβακ Τζόκοβιτς, μέχρι να αποφανθεί ο υπουργός. Ο «Νόλε» στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον επίσης Σέρβο Κεσμάνοβιτς.