Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα στον χώρο του τένις εδώ και μήνες, με το Australian Open να πλησιάζει, ήταν το αν θα αγωνιστεί ή όχι ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Και όταν η κυβέρνηση της Αυστραλίας έκανε γνωστό πως θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι εμβολιασμένοι τενίστες, όλα έδειχναν ότι ο Σέρβος θα έμενε εκτός. Δεν θα γίνει έτσι, όμως, αφού πήρε ιατρική εξαίρεση και θα συμμετάσχει κανονικά στο τουρνουά, ανακοινώνοντας μέσω των social media ότι αναχωρεί για Μελβούρνη.

«Πέρασα φανταστικές και ποιοτικές στιγμές με τους αγαπημένους μου στην περίοδο των γιορτών και σήμερα αναχωρώ για τη Μελβούρνη με ιατρική εξαίρεση. Πάμε 2022!», έγραψε στο Instagram ο Τζόκοβιτς δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του από το αεροδρόμιο.

Μια ανάρτηση, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαίωσαν οι διοργανωτές, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωσή τους τα εξής…

«Ο Νόβακ έκανε αίτηση για ιατρική εξαίρεση που του δόθηκε μετά από διαδικασία ενδελεχούς ελέγχου από δύο ξεχωριστές ανεξάρτητες ομάδες ιατρικών ειδικών. Η μία από αυτές ήταν η Ανεξάρτητη Ομάδα Ελέγχου Ιατρικής Εξαίρεσης που ορίστηκε από τo Τμήμα Υγείας της Βικτώρια. Αξιολόγησαν όλες τις αιτήσεις για να δουν αν πληρούν τις οδηγίες της Australian Technical Advisory Group on Immunisation (ATAGI)».

Μια ιατρική εξαίρεση, πάντως, που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, αφού είναι πολλοί αυτοί που δεν συμφωνούν και κάνουν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση προς τον Σέρβο τενίστα.