Με μικρή καθυστέρηση θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του Australian Open, που είχε προγραμματιστεί για τις 6 το πρωί (ώρα Ελλάδας) εν αναμονή της υπόθεσης του Νόβακ Τζόκοβιτς. Οι διοργανωτές του τουρνουά φαίνεται ότι προσπαθούν να κερδίσουν χρονο για να δουν αν τελικά ο Σέρβος θα μπει στην κληρωτίδα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, αναμένεται από ώρα σε ώρα να αποφασίσει αν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα απελαθεί από την Αυστραλία. Οι φήμες για απέλασή του ολοένα και φουντώνουν, καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη χώρα, αν τον αφήσουν να μείνει, θα δημιουργήσουν ένα δεδικασμένο για πολλές παρόμοιες περιπτώσεις κάτι που θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία.

Σε περίπτωση που ο Χοκ αποφασίσει να απελάσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τότε το πιθανότερο είναι η νομική του ομάδα θα καταθέσει ένα έφεση κατά της απόφασης. Επιπλέον, αν το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας δεν μπορέσει να συνεδριάσει και να αποφασίσει επί του θέματος, τότε η υπόθεση ενδεχομένως να «τραβήξει» μέχρι και την επόμενη εβδομάδα.

Αναμένεται συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, όπου δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν αποφάσεις για την υπόθεση.

Τα δεδομένα με την κλήρωση σε περίπτωση απέλασης του ο Τζόκοβιτς

Οσον αφορά την κλήρωση, τα δεδομένα, ανάλογα με το πότε θα βγει η απόφαση για Τζόκοβιτς, είναι τα εξής:

Αν απελαθεί πριν την κλήρωση, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα πάει στο Νο1 seed και όλοι οι υπόλοιποι 32 παίκτες στην κατάταξη, θα ανέβουν μία θέση.

Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί μετά την κλήρωση, αλλά πριν ξεκινήσει το τουρνουά, ο Ρούμπλεφ που είναι στο Νο5 θα πάρει στο ταμπλό την θέση του Σέρβου. Το Νο17 που είναι ο Μονφίς, θα πάρει την θέση του Ρούμπλεφ και ο Μπούμπλικ που είναι στο Νο33, θα πάρει την θέση του Μονφίς.

Αν ο Τζόκοβιτς απελαθεί αφού βγει το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας και πριν αγωνιστεί, την θέση του θα πάρει ένας lucky loser που θα έχει αποκλειστεί στον τρίτο γύρο των προκριματικών.

Αν ο Τζόκοβιτς προλάβει και παίξει έστω και ένα ματς, δεν θα αντικατασταθεί αν απελαθεί και ο επόμενος αντίπαλός του θα περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη φάση.

Πηγή: gazzetta.gr