Στις φήμες που τον ήθελαν να κάνει δημόσιες εμφανίσεις ενώ είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό και στο λάθος στη συμπλήρωση των ταξιδιωτικών εγγράφων για τη βίζα του στην Αυστραλία, που μπορεί να τον «κάψει» απάντησε, με ανάρτησή του στο Instagram ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Σέρβος τενίστας που εξακολουθεί να περιμένει την απόφαση του ελληνικής καταγωγής υπουργού Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, για τη συμμετοχή του στο Australian Open, αποφάσισε να απαντήσει σε όσα ακούγονταν σε βάρος του τις τελευταίες ώρες. Ο «Νόλε» παραδέχεται ότι δεν έπρεπε να έχει δώσει τη συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα «“L’ Equipe» ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό. Επίσης για το λάθος στο έγγραφο για τη βίζα λέει ότι το συμπλήρωσε συνεργάτης του και ήταν απλά «παράλειψη και ανθρώπινο λάθος» και δεν υπήρχε πρόθεση.

Η ανάρτηση του Νόβακ Τζόκοβιτς:

«Θέλω να μιλήσω σχετικά με τη συνεχόμενη παραπληροφόρηση αναφορικά με τις δραστηριότητές μου και την παρουσία μου σε διάφορα events τον Δεκέμβριο προτού βρεθώ θετικός στον κορονοϊό από τεστ PCR. Είναι παραπληροφόρηση και πρέπει να διορθωθεί, ιδιαιτέρως προκειμένου να καθησυχαστεί η ευρύτερη ανησυχία στην κοινότητα για την παρουσία μου στην Αυστραλία, αλλά και για να μιλήσω για ορισμένα ζητήματα τα οποία πληγώνουν και αφορούν και στην οικογένεια μου.

Θέλω τονίσω πως προσπάθησα πολύ σκληρά να μην διακινδυνεύσω την ασφάλεια των άλλων, αλλά και να υπακούσω στις υποχρεώσεις μου για έλεγχο. Παρακολούθησα έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου έπειτα από τον οποίο αναφέρθηκε πως ένας αριθμός ατόμων βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19. Παρόλο που δεν είχα συμπτώματα, έκανα ένα rapid test το οποίο βγήκε αρνητικό και επειδή ήθελα να είμαι προσεκτικός, έκανα και ένα PCR test την ίδια ημέρα.

Την επόμενη ημέρα βρέθηκα σε τένις event στο Βελιγράδι, όπου μεταξύ άλλων απένειμα βραβεία σε παιδιά. Πριν πάω στο συγκεκριμένο event έκανα ένα rapid test που βγήκε αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός και ένιωθα καλά στην υγεία μου και δεν είχα λάβει την ενημέρωση από τα αποτελέσματα του PCR test, κάτι που συνέβη μετά το τέλος εκείνου του event.

Την επόμενη ημέρα στις 18 Δεκεμβρίου βρισκόμουν στο προπονητικό μου κέντρο στο Βελιγράδι για να ολοκληρώσω μια υποχρέωση που είχα αφήσει πίσω για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα για μια συνέντευξη με την εφημερίδα «L’ Equipe» και μια φωτογράφιση. Ακύρωσα όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου εκτός από τη συνέντευξη. Ένιωσα υποχρεωμένος να πραγματοποιήσω τη συνέντευξη καθώς δεν ήθελα να “κρεμάσω” τον δημοσιογράφο. Τήρησα, όμως, τις κοινωνικές αποστάσεις σε όλη τη διάρκεια και φορούσα μάσκα εκτός από τη στιγμή της φωτογράφισης.

Καθώς πήγαινα σπίτι μου για να περάσω το απαιτούμενο διάστημα απομόνωσης, σκέφτηκα, ότι αυτό ήταν μια λάθος εκτίμηση και παραδέχομαι ότι θα έπρεπε να έχω προγραμματίσει εκ νέου αυτή τη συνέντευξη».

Αναφορικά με το «μπέρδεμα» που προκλήθηκε με τα ταξιδιωτικά του έγγραφα, γράφει:

«Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, την συμπλήρωσε κάποιος από την ομάδα μου για λογαριασμό μου -όπως είπα και στους υπαλλήλους που έλεγξαν τα χαρτιά κατά την άφιξη μου- και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το λάθος κουτάκι σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία.

Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω τις λάθος πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία.

Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».