Καλό ξεκίνημα για τον Αστέρα Τρίπολης στο 2022, άσχημο για τον ΟΦΗ, αφού το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση που έγινε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Μια νίκη που επιτρέπει στους Αρκάδες να ανέβουν στους 20 βαθμούς και να πλησιάσουν στο -2 τους Κρητικούς που είναι στην 6η θέση και στοχεύουν σε συμμετοχή στα πλέι οφ. Στόχος που υπάρχει και για τον Αστέρα πλέον, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του αφού υπάρχουν ομάδες με λιγότερα παιχνίδια.

Μετά το αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο οι γηπεδούχοι πήραν σταδιακά τον έλεγχο, απείλησαν στο 23′ με την κεφαλιά του Σίτο μετά το γύρισμα του Κανελλόπουλου, είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 26′ την κοντινή κεφαλιά του Μπαράλες που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βάτερμαν και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 38′.

Ο Ριέρα με σουτ ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα για το 1-0, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αντιδράσουν άμεσα αλλά να μην καταφέρνουν τίποτα ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Διάστημα στο οποίο ο Αστέρας ήταν καλύτερος και δικαίως είχε πάρει το προβάδισμα.

Βελτιωμένοι οι Κρητικοί, νίκησαν οι Αρκάδες

Στην επανάληψη, πάντως, ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα. Ήταν πιο δραστήριος, προσπάθησε να πιέσει από νωρίς και γενικά έδειξε αποφασισμένος να κυνηγήσει την ισοφάριση. Κάτι που θα μπορούσε να είχε πετύχει στο 62′, αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι μετά το σουτ του Λάμπρου.

Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία των Κρητικών, οι οποίοι όσο κι αν το ήθελαν δεν κατάφεραν στη συνέχεια του παιχνιδιού να πλησιάσουν στην ισοφάριση και κατ’ επέκταση να φτάσουν σε αυτή. Έτσι, έφυγαν ηττημένοι από την Τρίπολη, με τον Αστέρα μάλιστα να έχει κι αυτός δοκάρι, στο 93′, σε εκτέλεση φάουλ του Άλβαρες.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Άλβαρες, Χριστόπουλος, Πίτσου, Μουνάφο (90′ Ιγκλέσιας), Κανελλόπουλος (77′ Βαλιέντε), Σίτο (66′ Τιλίκα), Ριέρα (66′ Κρέσπι), Καπίγια (46′ Σονί), Μπαράλες.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Ντε Γκουζμάν (86′ Στάικος), Γκαγιέγος (64′ Γρίβας), Ναμπί (58′ Φαν Ντάινεν), Καμάου (46′ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (64′ Νέιρα), Λάμπρου.