Τα τρία νέα κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν στον Παναθηναϊκό, με τον συνολικό αριθμό να ανεβαίνει στα 10, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα με τη Ζαλγκίρις, είχαν ως συνέπεια η Euroleague να ανακοινώσει την αναβολή του παιχνιδιού, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τη 18η αγωνιστική και πρώτη του β’ γύρου της διοργάνωσης.

Οι πράσινοι έκαναν γνωστό ότι τα μοριακά τεστ που έγιναν το πρωί της Πέμπτης (30/12) έδειξαν ότι υπάρχουν ακόμη τρεις θετικοί στην ομάδα και η αναβολή του παιχνιδιού ήταν ουσιαστικά μονόδρομος. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από τη Euroleague αμέσως μετά.

Η διοργανώτρια αρχή τονίζει στην επίσημη ανακοίνωσή της ότι κάθε παιχνίδι το οποίο δεν γίνεται θα μπορεί να επαναπρογραμματιστεί στο καλεντάρι άλλες τρεις φορές, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις δύο ομάδες προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη λύση.

Το παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις δεν είναι το μόνο του Παναθηναϊκού που θα αναβληθεί πάντως, αφού όλα δείχνουν πως δεν θα καταστεί εφικτό να διεξαχθεί ούτε αυτό που ακολουθεί με την Άλμπα στο Βερολίνο. Ο λόγος; Μόνο το ένα από τα κρούσματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή θα έχει ξεπεράσει το 14ήμερο της καραντίνας, άρα με τους υπόλοιπους παίκτες να είναι νοκ άουτ, δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι.