Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, προειδοποίησε τον Φιλ Φόντεν και τον Τζακ Γκρίλις για τη συμπεριφορά του αφού τους άφησε εκτός 11άδας στο 4-0 κόντρα στη Νιούκαστλ την περασμένη Κυριακή (19/12), έπειτα από νυχτερινή έξοδό τους. Αν κι ο σύλλογος δεν είχε πρόβλημα με το ότι βγήκαν οι παίκτες – αρκεί να τήρησαν τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού – υπήρξε… θέμα με την κατάσταση που εμφανίστηκαν αμφότεροι την επόμενη μέρα στην προπόνηση.

Οι δύο Άγγλοι διεθνείς επισκέφθηκαν ένα μπαρ στην πόλη του Μάντσεστερ μετά από τη συμμετοχή τους σε όλο το 90λεπτο στην εντός έδρας νίκη με 7-0 επί της Λιντς την περασμένη Τρίτη (14/12). Σύμφωνα με τους «The Times» όταν εμφανίστηκαν το επόμενο πρωί για το «χαλάρωμα» των βασικών δεν βρίσκονταν στο επίπεδο που ο Γκουαρδιόλα απαιτεί από τους παίκτες του. Κι αυτό παρόλο που εκείνος απουσίαζε από την προπόνηση καθώς βρισκόταν στη Βαρκελώνη για το «αντίο» του Σέρχιο Αγουέρο – θρύλου της Μάντσεστερ Σίτι – από την ενεργό δράση στο «Καμπ Νόου».

Πέντε μέρες μετά από το ματς με την Λιντς, ο Γκουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τον 26χρονο Γκρίλις, τον οποίο η Σίτι απέκτησε για 117,5 εκατομμύρια ευρώ από την Άστον Βίλα, καθώς και τον 21χρονο Φόντεν που θεωρείται εκκολαπτόμενος σούπερ σταρ του αθλήματος. Με την λήξη του ματς οι δηλώσεις του Καταλανού προκάλεσαν έκπληξη μιας και ουσιαστικά ανέφερε πως δεν θα ανεχτεί άλλο πειθαρχικό παράπτωμα. Άλλωστε, παίκτης της ομάδας, που δεν έγινε γνωστός, φέρεται να… γιόρτασε τη νίκη σε «αφέντρα».

Ερωτώμενος γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι να κάνει ροτέισον, απάντησε: «Δεν έκανα ροτέισον, όχι. Επέλεξα αυτή την ομάδα γιατί αυτοί άξιζαν να παίξουν και όχι οι άλλοι. Την εποχή των γιορτών δίνω μεγάλη σημασία στη συμπεριφορά των παικτών μου εντός και εκτός αγωνιστικού χώρο. Κι όταν όσα συμβαίνουν εκτός αγωνιστικού χώρου δεν είναι σωστά, τότε δεν πρόκειται να παίξουν. Αν οι παίκτες, δε, νομίζουν πως έκανα ροτέισον τότε κάνουν λάθος. Πολλά εξαρτιούνται από όσα βλέπουμε στις προπονήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά στέλνοντας το μήνυμά του.

Ο Γκρίλις στα πρώτα του χρόνια στην Άστον Βίλα είχε μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ο Φόντεν τον περασμένο Σεπτέμβριο πρωταγωνίστησε σε σκάνδαλο με την Εθνική Αγγλίας στην Ισλανδία. Εκείνος κι ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μέισον Γκρίνγουντ, κάλεσαν δύο γυναίκες στο ξενοδοχείο της ομάδας αφού αυτή έπαιξε στο Ρέικιαβικ. Ο κόουτς των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τους έστειλε σπίτια τους.