Ο Αντώνης Φώτσης ρεαλιστικά θεωρεί πως «δεν ξαναμπαίνουν» 16 τρίποντα και τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί περισσότερο την άμυνά του και τα ριμπάουντ στο τέταρτο ματς της σειράς με την ΤΣΣΚΑ.

«Ας είμαστε ειλικρινής. 16 τρίποντα δεν μπαίνουν σε κάθε αγώνα. Είναι πολύ δύσκολο να είμαστε τόσο εύστοχοι και στο τέταρτο παιχνίδι» ξεκαθάρισε ο έμπειρος φόργουορντ στη Live Sport, πριν προσθέσει: «Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πεισμωμένη και πιο υποψιασμένη. Αν τη Δευτέρα παίξαμε πολύ καλά, τώρα πρέπει να παίξουμε τέλεια, ώστε να ισοφαρίσουμε τη σειρά και να πάμε σε πέμπτο ματς, όπως στοχεύουμε. Πρέπει να παίξουμε ακόμη καλύτερη άμυνα, να κατεβάσουμε την ΤΣΣΚΑ πολύ κάτω από τους μέσους όρους της στην επίθεση και να περιορίσουμε το transition παιχνίδι της. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια, είναι να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, καθώς στο τρίτο παιχνίδι οι Ρώσοι υπερίσχυσαν κατά κράτος σε αυτόν τον τομέα».

«Ξεχάσαμε γρήγορα τα δύο παιχνίδια στη Μόσχα. Είπαμε ότι για να κερδίσουμε πρέπει να τα δώσουμε όλα και αυτό κάναμε. Μας πείσμωσαν οι δύο βαριές ήττες και δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να πέσουμε αμαχητί. Όλοι πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την κριτική που έγινε στην ομάδα από μερίδα του Τύπου μετά τις ήττες στη Μόσχα, εξήγησε: «Δεν ενοχληθήκαμε καθόλου. Δεν είπε κανείς ψέματα. Ήταν όλα αλήθεια. Πήγαμε στη Μόσχα και ήταν σαν να μην πήγαμε καθόλου. Το κίνητρό μας αυξήθηκε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της σειράς».

Καταλήγοντας, μίλησε και για το ρόλο που είχε ως δεύτερος αρχηγός στην εμψύχωση των συμπαικτών του, με τον Διαμαντίδη: «Δεν χρειάστηκε κάτι ιδιαίτερο. Τα περισσότερα παιδιά παίζουν πολλά χρόνια μπάσκετ, έχουν παραστάσεις και εμπειρίες. Μιλήσαμε μεταξύ μας και όλοι ξέραμε τι πρέπει να κάνουμε, κάτι που φάνηκε νομίζω. Όποιος έμπαινε στο παρκέ, ανεξάρτητα αν έβαλε ή δεν έβαλε πόντους έδωσε ό,τι είχε για το καλό της ομάδας».

Πηγή: gazzetta.gr