Ο Παναθηναϊκός είχε τη δυνατότητα να προσπεράσει τον ΠΑΣ Γιάννινα στη βαθμολογία της Super League 1 με μια νίκη στη Λεωφόρο και ακριβώς αυτό έκανε, χάρη στις κεφαλιές των Μαουρίσιο και Σάντσες. Λίγα πράγματα στο πρώτο ημίχρονο, όπου η μοναδική ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους με το δοκάρι του Σάλιακα σε εκτέλεση φάουλ, καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί στην επανάληψη οι γηπεδούχοι.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν τη μπάλα από τα πρώτα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να είναι, όπως (σχεδόν) πάντα, οργανωμένοι αμυντικά και να περιμένουν για να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι ότι τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάποια ευκαιρία και με μοναδικη αξιοσημείωτη φάση στο πρώτο 25λεπτο να είναι η δεύτερη κίτρινη στον Σάλιακα που ζήτησαν οι πράσινοι για φάουλ στον Παλάσιος και δεν έδωσε ο Τζήλος.

Και αφού ο Σάλιακας δεν αποβλήθηκε, στο 43′, στη μοναδική καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, λίγο έλειψε να βάλει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΣ αφού η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι μετά το φάουλ που εκτέλεσε. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, στη Λεωφόρο βγήκε χωρίς γκολ και αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό με βάση όσα είχαν δείξει οι δύο ομάδες ως εκείνο το σημείο.

Δύο κεφαλιές, δύο γκολ, τρεις βαθμοί

Στην επανάληψη, όμως, ήρθαν και τα γκολ. Και ήταν για τους πράσινους. Η αρχή έγινε στο 54′, όταν η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βγήκε ωραία μπροστά με την κάθετη του Βιγιαφάνιες για τον Χουάνκαρ που σέντραρε από αριστερά, για να πάρει την κεφαλιά ο Μαουρίσιο και να ανοίξει το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός είχε, πλέον, το προβάδισμα, είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και στο 69′ αγκάλιασε τη νίκη, αφού ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε φάουλ γεμίζοντας στο πίσω δοκάρι, όπου ο Σάντσες -με κεφαλιά κι αυτός- βρήκε δίχτυα και έγραψε το 2-0.

Από εκεί και πέρα, όσο κι αν ήθελε ο ΠΑΣ Γιάννινα να ανατρέψει την κατάσταση ήταν φανερό ότι δεν μπορούσε, με αποτέλεσμα οι πράσινοι να τον νικήσουν και να τον προσπεράσουν στη βαθμολογία, ανεβαίνοντας στην 4η θέση και ρίχνοντας τους Ηπειρώτες στην 5η.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Μαουρίσιο (90′ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ (67′ Βιτάλ), Παλάσιος (80′ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (67′ Μακέντα).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (86′ Λώλης), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (73′ Μπρένερ), Περέα (76′ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86′ Λιάσος).