Αν ο Ολυμπιακός παραμείνει δεύτερος μετά και από το τέλος του αγώνα του με την Αντβέρπ στο Βέλγιο το βράδυ της Πέμπτης (9/12) για τον 4ο όμιλο του Europa League, τότε θα παίξει στον έξτρα νοκ άουτ γύρο που αυτή τη σεζόν έχει αντικαταστήσει τη φάση των «32» με μια από τις ομάδες που τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου τους στο Champions League.

Με μοναδική εκκρεμότητα την αναμέτρηση Αταλάντα-Βιγιαρεάλ που αναβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (8/12) λόγω κακοκαιρίας και θα διεξαχθεί σήμερα (9/12) στις 20:00, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν τις επτά από τις οκτώ πιθανές αντιπάλους τους στα ματς που θα γίνουν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου με έπαθλο την πρόκριση στους «16» του Europa League. Σ’ αυτή τη φάση περνούν απευθείας όσες τερματίσουν πρώτες στο γκρουπ τους στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Αυτή τη σεζόν, στο Europa League «υποβιβάστηκαν» από τη μεγαλύτερη διοργάνωση συλλόγων πολλά μεγάλα κλαμπ. Φυσικά, ξεχωρίζουν η Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ, η Σεβίλλη και η Πόρτο. Πέραν αυτών, όμως, στο δρόμο του Ολυμπιακού μπορεί να βρεθεί μια εκ των Λειψία, Σέριφ Τίρασπολ και Ζενίτ. Η τελευταία που θα συμπληρώσει το παζλ θα είναι είτε η Αταλάντα είτε η Βιγιαρεάλ.

Οπότε στην κληρωτίδα θα μπουν, ένας ξεπεσμένος «γίγαντας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως είναι η Μπάρτσα. Η Ντόρτμουντ που έχει στις τάξεις της έναν σούπερ σταρ όπως είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ. Η Σεβίλλη που έχει σηκώσει το Europa League έξι φορές στην ιστορία της και η Πόρτο που αυτή τη σεζόν είναι το φαβορί για να πάρει το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Έπειτα, η Λειψία έχει στο ρόστερ της ορισμένους πολύ ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, η Σέριφ Τίρασπολ των Γιώργου Αθανασιάδη και Δημήτρη Κολοβού απέδειξε στο Champions League πως μπορεί να κάνει ζημιά σε οποιονδήποτε αντίπαλο, ενώ και η Ζενίτ διαθέτει αρκετή ποιότητα. Αν είναι η Αταλάντα αυτή που θα πάει στο Europa League, τότε αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια από τις διεκδικήτριες της Serie A ως τώρα. Η Βιγιαρεάλ, πάλι, είναι η κάτοχος του τίτλου.