Όταν φτάνεις στο σημείο να θες νίκη στο Μόναχο για να προκριθείς στους «16» του Champions League, τότε οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου ακόμη κι αν είσαι η Μπαρτσελόνα. Πόσω μάλλον η φετινή Μπαρτσελόνα… Η Μπάγερν, λοιπόν, δεν χαρίστηκε στους Καταλανούς και τους νίκησε με 3-0, πράγμα που σημαίνει ότι τερμάτισαν στην 3η θέση του ομίλου και θα συνεχίσουν στο Europa League, όπου είναι πλέον πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού (είναι στη 2η θέση του ομίλου του και απομένει η τελευταία αγωνιστική). Όσο για το ποια προκρίθηκε στη θέση τους στους «16» της κορυφαίας διοργάνωσης; Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου με το 2-0 επί της Ντιναμό Κιέβου.

Το σημαντικότερο παιχνίδι της βραδιάς, όπως προαναφέρθηκε, έγινε στο Μόναχο, με τη Μπάγερν να έχει προειδοποιήσει από τις προηγούμενες μέρες τη Μπαρτσελόνα ότι θα παίξει βασικούς. Και όντως έπαιξε. Και αφού το αντιμετώπισε απολύτως σοβαρά το παιχνίδι αν και αδιάφορη βαθμολογικά, πέταξε τους Ισπανούς έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης. ΟΙ Μίλερ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 34′ με κεφαλιά μετά τη σέντρα του Λεβαντόφσκι, για να έρθει στο 43′ το 2-0 από το ωραίο σουτ του Σανέ. Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 62′ από τον Μουσιάλα μετά την ασίστ του Ντέιβις.

Η ήττα της Μπάρτσα έστειλε στους «16» τη Μπενφίκα που την ίδια ώρα καθάριζε με 2-0 τη Ντιναμό Κιέβου, με τους Καταλανούς να… υποβιβάζονται πλέον στο Europa League. Και αν την Πέμπτη (9/12) τα δεδομένα στον όμιλο του Ολυμπιακού δεν αλλάξουν, αν δηλαδή οι ερυθρόλευκοι παραμείνουν στη 2η θέση, τότε η ομάδα του Τσάβι θα είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους στη φάση των «32»…

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπάγερν Μονάχου – Μπαρτσελόνα 3-0
Μπενφίκα – Ντιναμό Κιέβου 2-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπάγερν Μονάχου 18
  2. Μπενφίκα 8
  3. Μπαρτσελόνα 7
  4. Ντιναμό Κιέβου 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Μάντσεστερ Γιουν. – Γιανγκ Μπόις 1-1
Αταλάντα – Βιγιαρεάλ (αναβλήθηκε λόγω χιονόπτωσης)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάντσεστερ Γιουν. 11
  2. Βιγιαρεάλ 7*
  3. Αταλάντα 6*
  4. Γιανγκ Μπόις 5
  • Εκκρεμεί το Αταλάντα – Βιγιαρεάλ που θα γίνει την Πέμπτη (9/12)

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Σάλτσμπουργκ – Σεβίλλη 1-0
Βόλφσμπουργκ – Λιλ 1-3

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λιλ 11
  2. Σάλτσπουργκ 10
  3. Σεβίλλη 6
  4. Βόλφσμπουργκ 5

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ζενίτ – Τσέλσι 3-3
Γιουβέντους – Μάλμε 1-0

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γιουβέντους 15
  2. Τσέλσι 13
  3. Ζενίτ 5
  4. Μάλμε 1