Το 2021 οδεύει προς το τέλος του και όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, πλησιάζει η ώρα του απολογισμού σε όλα τα επίπεδα. Συμπεριλαμβανομένου φυσικά και του ποδοσφαίρου, όπου η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής, αυτή που είναι γνωστή ως IFFHS, κατήρτισε την καλύτερη 11άδα της χρονιάς, στην οποία συμπεριλήφθηκαν οι ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους.

Η IFFHS, υπενθυμίζουμε, πριν λίγες εβδομάδες είχε αναδείξει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή για το 2021, αφού έσπασε όλα τα κοντέρ με τις επιδόσεις του, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και από τη Χρυσή Μπάλα, η οποία κατέληξε στον Λιονέλ Μέσι.

Όπως και να έχει, η Διεθνής Ομοσπονδίας Στατιστικής και Ιστορίας του ποδοσφαίρου ανακοίνωσε τώρα την καλύτερη 11άδα για το 2021, επιλέγοντας τους εξής σε σύστημα 4-3-3: Στο τέρμα είναι ο Τζίτζιο Ντοναρούμα, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του EURO, με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ασράφ Χακίμι, Λεονάρντο Μπονούτσι, Ρούμπεν Ντίας και Αλφόνσο Ντέιβις.

Πιο μπροστά, στο χώρο του κέντρου, υπάρχει η έκπληξη με την παρουσία του… Μέσι, προφανώς για να χωρέσει στην 11άδα, με τους Ζορζίνιο και Κέβιν Ντε Μπρόινε να είναι οι άλλοι δύο. Όσο για την επιθετική τριάδα, την απαρτίζουν οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κιλιάν Μπαπέ και Λεβαντόφσκι.

Η καλύτερη 11άδα του 2021 σύμφωνα με την IFFHS