Εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ, αδιανόητος θρίαμβος με 5-0 στην έδρα του Άρη, ήττες στις λεπτομέρειες κόντρα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ… Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό το επιβεβαιώνει και η διαιτησία, αφού η νίκη με 1-0 επί της Λαμίας εκτός έδρας χάρη στο ωραίο γκολ του Σάλιακα έχει ως αποτέλεσμα να ανέβει στην 3η θέση, ισόβαθμος με τον ΠΑΟΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, πάντως, το θέαμα δεν ήταν και τόσο καλό αυτή τη φορά. Οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές από το ξεκίνημα και αυτό είχε ως συνέπεια να υπάρχει ένας αργός ρυθμός, ο οποίος ευνοούσε το… 0-0. Έτσι πέρασε το πρώτο ημίωρο, για να έρθει αμέσως μετά, στο 31′, η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού και ήταν για τον ΠΑΣ, με το σουτ του Σνάιντερ εντός περιοχής που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γκαραβέλης.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο η Λαμία είχε κατοχή μπάλας (59%-41%) αλλά καμία ευκαιρία, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν μόνο αυτή που προαναφέραμε.

Γκολάρα ο Σάλιακας και νίκη

Στο β’ μέρος, όμως, ήρθε και το γκολ. Και ήταν ωραίο. Στο 54′ ο ΠΑΣ βγήκε μπροστά με τον Σάλιακα, ο οποίος βρήκε χώρο, προχώρησε και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Γκολ που έκρινε και το παιχνίδι τελικά, αφού το σκορ δεν άλλαξε στη συνέχεια.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προσπάθησε μέσω των αλλαγών του να βελτιώσει την απόδοση της Λαμίας αλλά δεν πέτυχε κάτι, με τους Ηπειρώτες να διαχειρίζονται σωστά την κατάσταση και να παίρνουν τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι τους φέρνουν ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη.

Λαμία: Γκαραβέλης, Προβυδάκης (79′ Σκόνδρας), Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ (79′ Σαρταμαντάς), Μπεχαράνο, Γκέντσογλου, Νούνιες (60′ Ελευθεριάδης), Ταϊρόν (66′ Μανουσάκης), Τσούκαλος (60′ Αραμπούλι), Ρόμανιτς.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Μπρένερ (72′ Λώλης), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σνάιντερ, Περέα (90′ Λιάσος), Μορέιρα.