Η Bundesliga είχε ντέρμπι κορυφής το Σάββατο (4/12), με τη Ντόρτμουντ να υποδέχεται τη Μπάγερν Μονάχου που ήταν στο +1. Μετά το τέλος του αγώνα, όμως, πήγε στο +4 αφού επικράτησε με 3-2, σε ένα 90λεπτο που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες των Βεστφαλών για τη διαιτησία του Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος το 2019 είχε επιλεγεί για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Και αφού η Μπορούσια είχε παράπονα, ένας παίκτης της και συγκεκριμένα ο Τζουντ Μπέλιγχαμ αναφέρθηκε στο παρελθόν του ρέφερι.

Το ντέρμπι εξελισσόταν ομαλά, με τις δύο ομάδες να δίνουν τη μάχη τους και να είναι ισόπαλες με 2-2. Προς το τέλος, όμως, έγιναν δύο φάσεις που έκριναν τα πάντα… Καταρχάς, το μαρκάρισμα του Ερναντέζ στον Ρόις, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι αλλά ο διαιτητής δεν υπέδειξε τίποτα.

Και στη συνέχεια, στο 77′, η φάση που έκρινε το ντέρμπι: Μετά την εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Χούμελς που έχασε την ισορροπία του και ο Τσβάιερ πήγε στο VAR, είδε τη φάση και αποφάσισε να δώσει πέναλτι, με τον Λεβαντόφσκι να εκτελεί και να διαμορφώνει το τελικό 2-3.

Χαμός με τη δήλωση του Μπέλιγχαμ

Μετά τη λήξη, επομένως, στη Ντόρτμουντ ήταν έξαλλοι και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Μπέλιγχαμ, ο οποίος θυμήθηκε το 2005 και την εμπλοκή του Φέλιξ Τσβάιερ σε σκάνδαλο στημένων αγώνων.

«Για μένα δεν ήταν πέναλτι. Ο Χούμελς δεν κοιτάζει καν τη μπάλα και διεκδικεί για να την διώξει. Απλά τον ακουμπάει και νομίζω πως δεν έχει καν το βλέμμα του στη μπάλα. Μπορείς να πάρεις και πολλές άλλες αποφάσεις στη διάρκεια του αγώνα. Όρισαν έναν διαιτητή που, όπως ξέρετε, έχει στήσει παιχνίδι στο παρελθόν, στο μεγαλύτερο ματς της Γερμανίας. Τι περιμένατε;», ήταν τα λόγια του παίκτη της Μπορούσια.