Ο πιο «παλιός» παίκτης του Παναθηναϊκού, βγαίνει μπροστά μετά την επώδυνη ήττα από την Άλμπα, παραδέχεται ότι οι «πράσινοι» βρίσκονται σε πτώση δίνει το σύνθημα για το Κύπελλο και τον «τελικό» του Βελιγραδίου.

Η ειρωνεία είναι ότι, λίγες ώρες αφότου έκλεισε τα 34 του χρόνια, μετρώντας 10 ολόκληρες σεζόν με την «πράσινη» φανέλα (την οποία πρωτοφόρεσε το 1997!), αυτός και ο κατά 11 μήνες μεγαλύτερος του,Δημήτρης Διαμαντίδης, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να “βάλουν” τον “ανανεωμένο” εφετινό Παναθηναϊκό στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του Top-16! Εκ του αποτελέσματος (66-68 υπέρ της Άλμπα), φάνηκε ότι οι προσπάθειές τους, δεν έφταναν κι έτσι την ερχόμενη Πέμπτη (09/04, 21.00), οι πρωταθλητές είναι αναγκασμένοι να αποδράσουν από ένα γήπεδο (“Kombank Arena”), στο οποίο, χωρίς υπερβολή, θα μαζευτούν 20 και πλέον χιλιάδες οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, για ένα σπάνιο… “αντιπαναθηναϊκό” συλλαλητήριο!

Λίγα λεπτά μετά από την αξιοσέβαστη προσπάθεια (12π., 5ρ. & 1κλ. με 4/4 βολ. & 3/4 σουτ σε 24‘) που κατέβαλε μέσα στο παρκέ, ο Αντώνης Φώτσης, ήταν από τους πρώτους – μετά τον αρχηγό της ομάδας που έφυγε άρον-άρον – που βγήκε από τα αποδυτήρια του “τριφυλλιού”. Έχοντας ανδρωθεί μέσα από ευχάριστες (κυρίως) αλλά και δυσάρεστες στιγμές στο κλειστό του ΟΑΚΑ, ο 34χρονος έμπειρος φόργουορντ, δεν αρνήθηκε να πάρει το λόγο και να δώσει το στίγμα του, στην πιο κρίσιμη καμπή της εφετινής χρονιάς για τον Παναθηναϊκό.

Το ερώτημα που “βασανίζει” τους περισσότερους φίλους της ομάδας, πρέπει να έχει να κάνει με το “πως είναι δυνατόν, πριν από δύο εβδομάδες, να κερδίζετε πεντακάθαρα τη Ρεάλ και να χάνετε από την Άλμπα”;

«Πρώτα απ‘ όλα, πρέπει να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να συγκεντρωθούμε γιατί μπροστά μας έχουμε το Κύπελλο! Την Κυριακή έχουμε να παίξουμε με τον Απόλλωνα στον τελικό και την ευκαιρία να κατακτήσουμε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς… Οπότε πρέπει να ξεχάσουμε την ήττα από Άλμπα, να σηκώσουμε το τρόπαιο, να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας και εν συνεχεία να πάμε με καλύτερη ψυχολογία στο Βελιγράδι για να κερδίσουμε έναν ακόμη τελικό, για να είμαστε σίγουροι ότι περνάμε και να νη εξαρτόμαστε από άλλα αποτελέσματα!»

Γιατί προβληματίζει ο Παναθηναϊκός εδώ και αρκετό καιρό; Αν εξαιρέσεις το ματς με τη Ρεάλ, έχετε να παίξετε πραγματικά καλά και με διάρκεια στην απόδοσή σας, από την 3η αγωνιστική (16/01) του Top-16, όταν νικήσατε εύκολα (77-58) την Ζαλγκίρις εδώ στο ΟΑΚΑ…

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα ή δύο συγκεκριμένα πράγματα… Από την εικόνα που παρουσιάζουμε προκύπτει ότι δεν κάνουμε καλή δουλειά, δεν παίζουμε όπως παίζαμε νωρίτερα στην σεζόν, γιατί ειδικότερα στην 1η φάση της Ευρωλίγκα, είχαμε περισσότερες καλές από κακές στιγμές… Πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω για να βρούμε μία λύση και παράλληλα να δουλέψουμε για να κερδίσουμε και να προχωρήσουμε μπροστά…»

Ο προπονητής και ορισμένοι παίκτες της Άλμπα, είπαν ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού – κάτι που φαίνεται και από την στατιστική – είναι τα ριμπάουντ και η ικανότητα του να ανανεώνει επιθέσεις. Απόψε υστερήσατε και στα αμυντικά και στα επιθετικά…

«Αυτό είναι αλήθεια! Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι ένας τομέας στον οποίο παίζει ρόλο η δύναμη, η επιθυμία και η πνευματική ετοιμότητα και συγκέντρωση. Εμείς κακοί σ‘ αυτό το κομμάτι, αλλά και στην άμυνα! Στην 4η περίοδο τους αφήσαμε να επιστρέψουν στο ματς από το -9, βραχυκυκλώσαμε και έτσι όπως εξελίχθηκε στο τέλος, χάσαμε δίκαια. Δεν ωφελεί να το πολυσυζητάμε, όμως! Απλά, πρέπει και μπορούμε να διορθώσουμε αυτή την ήττα…»

Εσύ και ο Διαμαντίδης, που είστε και οι πιο παλιοί, είπατε κάτι στους συμπαίκτες σας, μέσα στα αποδυτήρια; Μιλήσατε στους ξένους και τους νεότερους Έλληνες παίκτες για την κρισιμότητα της κατάστασης που βρίσκεται μπροστά σας;

«Μετά από μία τόσο δύσκολη βραδιά και μία τόσο άσχημη ήττα για την ομάδα, δε νομίζω ότι μία κουβέντα πάνω στην ένταση, τη στενοχώρια και την απογοήτευση της στιγμής, θα χρησίμευε σε κάτι… Πιστεύω ότι πρέπει να την αφήσουμε πίσω μας το γρηγορότερο και είναι θετικό ότι από αύριο (σ.σ.: σήμερα) κιόλας, μπαίνουμε σε κλίμα τελικού γιατί μία ενδεχόμενη νίκη και ένα τρόπαιο, θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε με διαφορετική ψυχολογία τον Ερυθρό Αστέρα.»

Πηγή: gazzetta.gr