Ο Νεμάνια Νέντοβιτς ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό με σκορ 81-76 το βράδυ της Δευτέρας (22/11). Ο άσος των «πράσινων» βρέθηκε καλεσμένος της εκπομπής Pick ‘n Roll της COSMOTE TV και μίλησε εφ’ όλη της ύλης.

Στάθηκε δε ιδιαίτερα στους τραυματισμούς του, αλλά και στη μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό: «Στους τραυματισμούς έχω τον τρόπο μου να τους αντιμετωπίζω. Δεν είναι εύκολο να βρεις ρυθμό, να τραυματιστείς και μετά να πρέπει να βρεις ξανά ρυθμό. Μετά τον κορονοϊό ήταν κάτι που βίωσα για πρώτη φορά. Σε επηρεάζει σωματικά και πνευματικά. Είχα αισθανθεί φόβο, δεν υπήρχε κάποιος να μου πει τι πρέπει να κάνω ή πόσο καιρό θα με επηρεάσει, γιατί κανείς δεν ξέρει πραγματικά τι ακριβώς κάνει ο κορονοϊός. Κοιτώντας πίσω, κάθε εβδομάδα που περνάει είμαι καλύτερα. Μιλάω και με ένα ψυχολόγο. Μένω θετικός, αυτό είναι το κλειδί».

Ο 30χρονος Σέρβος γκαρντ είχε μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, λόγω της Covid-19, για αρκετές εβδομάδες, χάνοντας πέρα από τις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και το Προολυμπιακό τουρνουά στη Σερβία.

«Τυχερός που συνεργάστηκα με Κάρι και Τόμπσον»

Έπειτα, ο Νέντοβιτς μίλησε για την πορεία του. Όταν είχε επιλεγεί στο draft του NBA από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (2013), τα ΜΜΕ των Η.Π.Α. τον χαρακτήριζαν τον «Ευρωπαίο Ντέρικ Ρόουζ». «Ο καιρός περνάει, το ντραφτ έγινε 8 χρόνια πριν. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο Ευρωπαίος Ντέρικ Ρόουζ. Κάποιος έβαλε το όνομα του Ρόουζ σε ένα βίντεο με highlights και από εκεί μου… κόλλησε».

Δούλεψε, πάντως, με ορισμένους από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της μοντέρνας εποχής του NBA. Τί του έμεινε από τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον; «Είμαι τυχερός που συνεργάστηκα μαζί τους, τον Στεφ Κάρι και τον Κλέι Τόμπσον. Δεν ξέρω αν με επηρέασε, αλλά με έμαθε να δουλεύω σκληρά, όπως έκανε ο Στεφ. Οι επαναλήψεις που έκανε, χίλια, δύο χιλιάδες σουτ σε κάθε θέση. Αυτό που έμαθα είναι να δουλεύω σκληρά και να δίνω βάση στην επανάληψη».

Όσον αφορά στο ντέρμπι, δήλωσε: «Το πιστέψαμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν στο μπάσκετ. Αν πηγαίναμε στο 4ο δεκάλεπτο με ελπίδες, να είμαστε πίσω με 10 πόντους, τότε μπορούσαμε να το γυρίσουμε. Όταν παίζεις εκτός η πίεση είναι πάντα χαμηλότερη στο γηπεδούχο. Ο Ολυμπιακός είχε την πίεση του γηπεδούχου, μπορείς να νιώσεις κάτι σαν φόβο, σαν άγχος στον αντίπαλο, αυτό έγινε και αυτό κάναμε. Η άμυνά μας μπέρδεψε τον Ολυμπιακό. Στο τέλος κάναμε τα πάντα σωστά, βάλαμε ανοικτά και τυχερά σουτ».

Τέλος, για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, είπε: «Ήταν τρελό. Το έζησα για πρώτη φορά, αλλά ήταν τρελό. Δεν μπορώ να φανταστώ αν το γήπεδο θα ήταν γεμάτο ή αν υπήρχε στη μέση ένα τρόπαιο. Στη Σερβία ο κόσμος είναι πιο κοντά στο παρκέ, δεν υπάρχουν δίχτυα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, με τις κροτίδες που άκουγα και μετά στη φυσούνα, με κάνει να πιστεύω ότι είναι η πιο τρελή ατμόσφαιρα στην Ευρώπη, ίσως στον κόσμο».