Το πιο εμπορικό παιχνίδι της βραδιάς διεξαγόταν στο Λονδίνο ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και τη Γιουβέντους, με τις δύο ομάδες να έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και να διεκδικούν την 1η θέση. Η οποία, εκτός κι αν υπάρξει έκπληξη στην τελευταία αγωνιστική, θα πάει στους Λονδρέζους μετά τη νίκη τους με 4-0. Την ίδια ώρα, η Μπαρτσελόνα έμενε στο 0-0 με τη Μπενφίκα και δεν είναι ακόμη μαθηματικά σίγουρη για την πρόκριση στους «16».

Στο Στάμφορντ Μπριτζ η Τσέλσι υποδέχθηκε τη Γιουβέντους που ήταν στο +3 μετά τη νίκη της με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, επομένως, δεν ήθελε απλά τους τρεις βαθμούς, αλλά να καλύψει και το σκορ του πρώτου αγώνα. Και το έκανε. Με γκολ των Τσαλόμπα (25′), Τζέιμς (56′), Χάντσον-Οντόι (58′) και Βέρνερ (95′) οι Λονδρέζοι πέτυχαν θρίαμβο με 4-0 και υπερτερούν πλέον στην ισοβαθμία, πράγμα που σημαίνει ότι αν νικήσουν τη Ζενίτ στη Ρωσία στην τελευταία αγωνιστική θα πάρουν την 1η θέση του ομίλου.

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια, ξεχωρίζει το 0-0 της Μπαρτσελόνα με τη Μπενφίκα στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Τσάβι. Οι Καταλανοί ήξεραν ότι με νίκη θα έπαιρναν και μαθηματικά την πρόκριση αλλά δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και έτσι παρέμειναν στο +2 και κινδυνεύουν με αποκλεισμό, αφού την τελευταία αγωνιστική θα παίξουν με τη Μπάγερν στο Μόναχο ενώ οι Πορτογάλοι θα υποδεχθούν την αδιάφορη Ντιναμό Κιέβου.

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Μπαρτσελόνα – Μπενφίκα 0-0
Ντιναμό Κιέβου – Μπάγερν Μονάχου 1-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μπάγερν Μ. 15
  2. Μπαρτσελόνα 7
  3. Μπενφίκα 5
  4. Ντιναμό Κιέβου 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ

Γιανγκ Μπόις – Αταλάντα 3-3
Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουν. 0-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Μάντσεστερ Γιουν. 10
  2. Βιγιαρεάλ 7
  3. Αταλάντα 6
  4. Γιανγκ Μπόις 4

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Λιλ – Σάλτσμπουργκ 1-0
Σεβίλλη – Βόλφσμπουργκ 2-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Λιλ 8
  2. Σάλτσμπουργκ 7
  3. Σεβίλλη 6
  4. Βόλφσμπουργκ 5

8ος ΟΜΙΛΟΣ

Τσέλσι – Γιουβέντους 4-0
Μάλμε – Ζενίτ 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Τσέλσι 12
  2. Γιουβέντους 12
  3. Ζενίτ 4
  4. Μάλμε 1