Διαγράφηκε η ποινή φυλάκισης του Λουτσιάνο Μότζι μετά την έφεση που κατέθεσε για τα όσα του αποδόθηκαν σχετικά με το ρόλο του στο σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες που ξέσπασε το 2006 και είχε σαν αποτέλεσμα να αφαιρεθούν δύο πρωταθλήματα από τη Γιουβέντους, που τιμωρήθηκε παράλληλα με υποβιβασμό.

Ο άλλοτε γενικός διευθυντής της «Γηραιάς Κυρίας» είχε καταδικαστεί σε δύο χρόνια και τέσσερις μήνες φυλάκιση για αθλητική απάτη και συνομωσία, αλλά σε δεύτερο βαθμό δικαιώθηκε, παρότι είχε χαρακτηριστεί «εγκέφαλος» του κυκλώματος που όριζε διαιτητές για τους αγώνες.

«Πέρασαν εννιά χρόνια για να αποδειχτεί ότι όσα έγιναν τις σεζόν 2004/05 και 2005/06 έγιναν δίκαια, οι ορισμοί διαιτητών γίνονταν με διαφανείς διαδικασίες και δεν υπήρχαν περίεργες συνεννοήσεις. Χάσαμε το χρόνο μας για τόσο καιρό και δεν καταλήξαμε πουθενά», δήλωσε ο 77χρονος Μότζι μετά την απαλλαγή του.

Ανάλογη απαλλαγή πήρε και ο άλλοτε εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους, Αντόνιο Τζιράουντο.

Η Γιουβέντους αξιώνει 443 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία για οικονομικές ζημίες που υπέστη από τις συνέπειες που είχε για το σύλλογο και τη φήμη του το σκάνδαλο.

Πηγή: sport-fm.gr