Στις 26 Αυγούστου η Μάντσεστερ Σίτι και το αγγλικό ποδόσφαιρο γενικότερα σοκαρίστηκαν από τη σύλληψη του Μπεντζαμίν Μεντί. Σύλληψη που προέκυψε μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση σε τρεις γυναίκες, με τον παίκτη να τίθεται άμεσα υπό κράτηση. Και θα παραμείνει τουλάχιστον μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, όπως ενημερώθηκε, με τις κατηγορίες πλέον να αφορούν σε έξι βιασμούς.

Ο 27χρονος Γάλλος πλάγιος μπακ κατηγορήθηκε αρχικά από τρεις γυναίκες, για πράξεις που φέρονται να έγιναν ανάμεσα στον Οκτώβριο του 2020 και τον Αύγουστο του 2021, λίγες μέρες πριν τη σύλληψή του. Από τότε ο Μεντί είναι στη φυλακή και θα παραμείνει εκεί τουλάχιστον ως τις 22 Δεκεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι θα συμπληρώσει τέσσερις μήνες.

Ο Μπεντζαμίν Μεντί

Ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αποφάσισε να μην τον τιμωρήσει πριν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση της δικαιοσύνης, κατηγορείται πλέον όχι για τρεις αλλά για έξι βιασμούς, καθώς και για μία σεξουαλική επίθεση εις βάρος τεσσάρων γυναικών.

Τα πράγματα δηλαδή, με λίγα λόγια, δεν είναι και τόσο καλά για τον Γάλλο, ο οποίος περιμένει τη νέα προκαταρκτική ακρόαση, ελπίζοντας ότι θα πείσει τον δικαστή να τον αφήσει ξανά ελεύθερο, μέχρι να γίνει η δίκη για την υπόθεση.