Η ήττα από την Ισπανία πριν λίγες μέρες σήμανε και μαθηματικά τον αποκλεισμό της Ελλάδας από το Μουντιάλ 2022, αλλά αυτό δεν άλλαξε κάτι σε ό,τι αφορά τον στόχο στον αγώνα με το Κόσοβο. Η Εθνική ομάδα ήθελε να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον προκριματικό όμιλο με μια νίκη και το ωραίο γκολ του Μασούρα στο 44ο λεπτό άνοιγε τον δρόμο, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και τελικά η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το τελικό 1-1.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη φάση του παιχνιδιού, αφού στο 6′ βγήκαν επικίνδυνα στην αντεπίθεση με τον Ρασίτσα αλλά ο Γούτας πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ. Λίγα λεπτά μετά, στο 10′, η Εθνική ομάδα άγγιξε το γκολ αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Μπουχαλάκη από το ύψος της περιοχής.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν καλό αλλά όχι και η συνέχεια, αφού ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε και οι δύο ομάδες δεν απέφευγαν τα λάθη, για να βελτιωθεί η κατάσταση μετά το ημίωρο. Στο 30′ ο Τσιμίκας με ωραία εκτέλεση φάουλ πήγε για το 1-0 αλλά ο Μούριτς απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 33′ ο Δουβίκας αστόχησε με κεφαλιά μετά τη σέντρα του αριστερού μπακ της Λίβερπουλ.

Όπως και να έχει, η Ελλάδα επέμεινε και τελικά δικαιώθηκε πριν το τέλος του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 44′, όταν ο Πέλκας έκανε σέντρα από δεξιά και ο Μασούρας με πολύ ωραία κεφαλιά βρήκε δίχτυα και έγραψε το 1-0.

Δεν έβαλε δεύτερο γκολ και το πλήρωσε…

Οι δυο τους, Τσιμίκας και Μασούρας, παραλίγο θα ήταν οι πρωταγωνιστές και στο 53′, όταν από σέντρα του πρώτου ο δεύτερος πήγε για το 2-0 με προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ίδια ήταν η κατάληξη και σε σουτ του Πέλκα στο 60′, ενώ στο 67′ ο Τσιμίκας έκανε πολύ ωραίο γύρισμα από αριστερά αλλά κανείς δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 74′ η Ελλάδα πλησίασε ξανά στο δεύτερο γκολ αλλά ο Μούριτς είπε «όχι» στον Πέλκα και δύο λεπτά μετά, στο 76′, ο Ραχμάνι με προβολή μετά τη σέντρα του Ζεγκρόβα έκανε το 1-1. Και μέχρι να καταλάβουν οι παίκτες του Φαν Σιπ τι έγινε, λίγο έλειψε να έρθει και το 1-2 στο 79′ από το σουτ του Μπερίσα που έφυγε λίγο άουτ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε χρόνο στη διάθεσή του για να βάλει δεύτερο γκολ και να νικήσει αλλά δνε είχε τον τρόπο για να το κάνει αυτό και τελικά η ισοπαλία έμοιαζε και με… καλό αποτέλεσμα στο φινάλε, αφού στο 88′ το Κόσοβο είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ζεγκρόβα για το 1-2…

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης), Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Τσιμίκας, Πέλκας (80′ Βρουσάι), Μασούρας, Δουβίκας (66′ Τζόλης).

Κόσοβο: Μούριτς, Αλίτι, Σχάλα (70′ Χαλίμι), Φαζιλτζί, Ρασίτσα (81′ Σελμάνι), Ραχμάνι, Μπερίσα, Βοϊβόντα, Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μουρίκι, Ιντρίσι.