Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη (04/11) στο «Καραϊσκάκη» την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο πλαίσιο του τέταρτου ομίλου του Europa League και ενόψει της δεύτερης αναμέτρησης των δύο ομάδων η επίσημη ιστοσελίδα του γερμανικού συλλόγου επικοικώνησε με τον Γιώργο Τζαβέλλα, τον Έλληνα κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ, ο οποίος την περίοδο 2010-2012 φόρεσε τη φανέλα της Άιντραχτ.

Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στην περίοδο που αγωνιζόταν με τα χρώματα της γερμανικής ομάδας, υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός διαθέτει πολλούς καλούς παίκτες, ανέφερε την πεποίθησή του ότι θα διεξαχθεί ένα καλό παιχνίδι στην Αθήνα και ευχαρίστησε την Άιντραχτ για τον δανεισμό του Τσούμπερ στην ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ο Ελβετός μέσος ανεβάζει το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιώργος Τζαβέλλας στην ιστοσελίδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης:

Γιώργο, τι συναισθήματα και σκέψεις σου έρχονται όταν θυμάσαι το πέρασμά σου στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης;

«Οι αναμνήσεις μου για την Άιντραχτ είναι φανταστικές. Το ομαδικό πνεύμα ήταν εξαιρετικό, το γενικό περιβάλλον επίσης και η πόλη μου άρεσε πολύ. Η Άιντραχτ μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο, κάτι το οποίο το γνώριζα μόνο από την Εθνική ομάδα. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

Υπάρχουν συγκεκριμένες στιγμές που σου αρέσεις να αναπολείς;

«Φυσικά ο πρώτος γύρος τη σεζόν 2010/11, τον οποίο ολοκληρώσαμε με μία θέση στην κορυφή της βαθμολογίας. Για μένα ήταν σχεδόν σαν παραμύθι».

Αξέχαστο είναι το γκολ σου από τα 73 μέτρα το 2011 κόντρα στη Σάλκε. Τι θυμάσαι από το συγκεκριμένο ρεκόρ;

«Ήταν μία πολύ ωραία πάσα στην πλάτη της άμυνας, η οποία οδήγησε σε σύγχυση τον Μάνουελ Νόιερ (γέλια). Εν τέλει, σε ένα τέτοιο γκολ, μετράει και η τύχη».

Έχεις ακόμα επαφές με την Άιντραχτ ή πρώην συμπαίκτες;

«Έχω πολλούς φίλους στη Φρανκφούρτη, τους οποίους επισκέπτομαι συχνά. Είμαι πάντα συνδεδεμένος με την πόλη και τους Έλληνες που ζουν εδώ. Θα ήταν ωραία αν μπορούσατε να μεταφέρετε τα χαιρετίσματά μου στον φίλο Φράνκο Λιόντι, τον φροντιστή του συλλόγου».

Πως κρίνεις την αγωνιστική πορεία και εξέλιξη της Άιντραχτ τα τελευταία χρόνια;

«Συνεχίζω και παρακολουθώ τις εμφανίσεις της ομάδας και χαίρομαι για το πόσο έχει ωριμάσει και εξελιχθεί ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια και έχει πανηγυρίσει σπουδαίες επιτυχίες».

Τι μπορείς να μας πεις για τον επόμενο αντίπαλο, τον Ολυμπιακό;

«Διαθέτει πολλούς καλούς και δυνατούς ποδοσφαιριστές, που έχουν κερδίσει τα πρόσφατα χρόνια εμπειρίες σε διεθνές επίπεδο. Γι’ αυτό πιστεύω πως θα διεξαχθεί στην Αθήνα ένα ανάλογα καλό παιχνίδι, όπως στη Φρανκφούρτη».

Μεγάλωσες στην Αθήνα και παίζεις φέτος για την ΑΕΚ. Τι μπορείς να μας πεις για το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να ανεβάσουμε το επίπεδο της κατηγορίας. Έχουμε ήδη κάνει κάποια βήματα προόδου. Αλλά χρειάζεται να επενδύσουμε αρκετή δουλειά και αγάπη για να καταφέρουμε κάτι παρόμοιο με αυτό που χτίσατε εσείς με τα χρόνια».

Τι ρόλο παίζει μία ευρωπαϊκή διοργάνωση για τους ελληνικούς συλλόγους;

«Είναι σημαντικό για εμάς να μαζέψουμε βαθμούς στην Ευρώπη. Γι’ αυτό οι σύλλογοι επικεντρώνονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αρνητική πορεία και έτσι χάσαμε αρκετούς βαθμούς στη βαθμολογία της UEFA».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για τον αγώνα της Πέμπτης;

«Ευελπιστώ σε ένα θαυμάσιο παιχνίδι, το οποίο θα απολαύσει ο κόσμος. Επίσης εύχομαι οι φιλοξενούμενοι από την Γερμανία να γνωρίσουν την Αθήνα ως μία όμορφη και φιλόξενη πόλη. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης κάθε δυνατή επιτυχία. Σας στέλνω την αγάπη μου και θέλω να ευχαριστήσω τον σύλλογο που όλα πήγαν κατ’ ευχήν το καλοκαίρι και μας έστειλε δανεικό τον Στίβεν Τσούμπερ στην ΑΕΚ, έναν παίκτη που ανεβάζει το επίπεδο στο πρωτάθλημά μας».