Πριν λίγες εβδομάδες η ανακοίνωση της αγοράς της Νιούκαστλ από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν προκάλεσε πάταγο και συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Τώρα, σύμφωνα με νέα ρεπορτάζ, η Premier League ετοιμάζεται να υποδεχθεί ακόμη έναν ξένο επενδυτή και συγκεκριμένα Τσέχο, ο οποίος θα μπει στη Γουέστ Χαμ με στόχο να την αγοράσει.

Το όνομα του Ντάνιελ Κρετίνσκι δεν λέει πολλά αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Σύντομα, όμως, θα είναι γνωστός όχι μόνο στη χώρα του, την Τσεχία, αλλά παντού, αφού είναι έτοιμος να επενδύσει στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του έγκυρου The Athletic, ο Τσέχος επιχειρηματίας με προσωπική περιουσία που υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ, θα αγοράσει το 27% των μετοχών της Γουέστ Χαμ. Αυτό το ποσοστό, όμως, θα είναι μόνο η αρχή.

Στόχος του Κρετίνσκι είναι σταδιακά να αυξήσει το ποσοστό του και να καταστεί ιδιοκτήτης του λονδρέζικου κλαμπ, αυξάνοντας έτσι και τον -ήδη μεγάλο- αριθμό ξένων αφεντικών στις αγγλικές ομάδες.

Πρόεδρος της Σπάρτα Πράγας και μέτοχος σε κολοσσούς

Ο Ντάνιελ Κρετίνσκι δεν είναι νέος στο ποδόσφαιρο, αφού έχει το 40% των μετοχών της Σπάρτα Πράγας, της οποίας είναι πρόεδρος από το 2003. Απόφοιτος της Νομικής, έχει μετοχές σε media – κολοσσούς, έχοντας στην κατοχή του το 49% της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, αλλά και σε άλλα δυνατά brands, όπως για παράδειγμα τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ στην Αγγλία (Sainsbury’s).