Το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, στο τελευταίο παιχνίδι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων, ήταν καλό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δείχνει έτοιμος να χτίσει πάνω σε αυτό. Κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει και ο Ιωνικός, ο οποίος πέρασε δύσκολο βράδυ στη Λεωφόρο, αφού ο Καρλίτος προκαλούσε… εφιάλτες στους αμυντικούς.

Αυτό, βασικά, άρχισε να γίνεται από πολύ νωρίς. Μόλις στο 6′, άλλωστε, το σκορ ήταν 1-0 από το ωραίο κατέβασμα και πλασέ του Ισπανού επιθετικού. Παρ’ όλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και στο 12′ ισοφάρισαν με την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σάντσες μετά το γέμισμα του Άοσμαν (1-1).

Λίγα λεπτά μετά, στο 16′, ο Χατζηγιοβάνης με ωραία εκτέλεση φάουλ πλησίασε στο 2-1 αλλά ο Χουτεσιώτης απέκρουσε επίσης ωραία και το παιχνίδι συνεχίστηκε με την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να πιέζει για το δεύτερο γκολ. Αυτό που πέτυχε, τελικά, στο 38′ ξανά με τον Καρλίτος, αυτή τη φορά με πλασέ στο τετ α τετ μετά την κάθετη πάσα του Πέρεθ (2-1).

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν

Καθάρισε εύκολα στο β’ μέρος

Το ζητούμενο για τους πράσινους, πλέον, ήταν το 3-1 που ουσιαστικά θα κλείδωνε τη νίκη και δεν άργησε να έρθει: Στο 53′ ο Βαφέας έκανε λάθος και ο Καρλίτος έκλεψε τη μπάλα και με δυνατό σουτ έκανε χατ-τρικ! Και για να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ήρθε αμέσως μετά, στο 56′, το 4-1 με το πέναλτι του Παλάσιος μετά την ανατροπή του από τον Κωνσταντινίδη.

Τα πάντα, πλεόν, είχαν κριθεί και οι πράσινοι χαμήλωσαν τον ρυθμό στη συνέχεια του παιχνιδιού, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ιωνικό να έχει 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο αφού στο 79′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σάντσες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Πούγγουρας, Σάρλια, Σάντσες, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (86′ Μαουρίτσιο), Χατζηγιοβάνης (81′ Μπουζούκης), Βιτάλ (82′ Αϊτόρ), Παλάσιος (70′ Βιγιαφάνιες), Καρλίτος (70′ Ιωαννίδης).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Βαφέας, Άοσμαν (86′ Μύγας), Καμπράλ (69′ Γκοτσούλιας), Βαλεριάνος, Ματσούκας (69′ Μπάσα), Σάντσες, Ρομαό, Κωνσταντινίδης, Κάνιας (69′ Μάναλης), Τουράμ.