Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με μια μελαγχολία στα βουρκωμένα μάτια του και ένα απεγνωσμένο βλέμμα ήταν ο Κώστας Μαυροπάνος με το τέλος της αναμέτρησης Ελλάδας-Σουηδίας, στη Στοκχόλμη, στην οποία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με σκορ 0-2.

Οι παίκτες του Φαν Σιπ έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο με δυο δοκάρια, αλλά στο δεύτερο μισό δυο λάθη έφεραν και την ήττα. Τώρα απομένει μόνο ένα… θαύμα για να βρεθεί η εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Το σημείο που τελικώς αποδείχτηκε και μοιραίο για την εξέλιξη του ματς και την αντιστροφή της κατάστασης εις βάρος των παικτών της Ελλάδας ήταν στο 57ο λεπτό όταν ο Κώστας Μαυροπάνος υπέπεσε σε πέναλτι, με το οποίο οι Σουηδοί άνοιξαν το σκορ.

Ο στόπερ της Στουτγάρδης έπεσε απρόσεκτα στον Ίσακ και ο Φόρσμπεργκ από τα έντεκα βήματα έγραψε το 1-0.

Με το τέλος της αναμέτρησης ο Κώστας Μαυροπάνος που ήταν περίλυπος ήδη αμέσως μετά το… σφάλμα του «λύγισε», βούρκωσε νιώθοντας το βάρος της ευθύνης στους ώμους του, δεν μπορούσε να πιστέψει πώς… γύρισε έτσι ένα τόσο ελπιδοφόρο παιχνίδι – το ίδιο έδειχναν και οι συμπαίκτες του – και κοιτούσε το κενό. Ο Μπουχαλάκης προσπάθησε να τον παρηγορήσει, αλλά εκείνος φαινόταν να έχει μπει στον δικό του… κόσμο της λύπης. Λίγο αργότερα έπεσε στην αγκαλιά του Λημνιού ξεσπώντας.

Τα δύο επόμενα παιχνίδια της εθνικής ομάδας είναι στις 11 και 14 Νοεμβρίου με Ισπανία και Κόσοβο αντίστοιχα εντός έδρας.