Ο Παναγιώτης Φασούλας, υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, μίλησε για τις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι κάποιοι επιχειρούν τη νόθευση και την αλλοίωση του αποτελέσματος!

«Αν γίνουν εκλογές, βοηθήστε να αλλάξει σελίδα το μπάσκετ. Μία και καλή. Να μην μείνουμε στα ίδια και τα ίδια, όπως θέλει ο ένας από τους τρεις υποψηφίους ή σε κάτι περίεργα επιχειρηματικά μονοπάτια που θέλει να μας βάλει κάποιος άλλος». Με αυτή την ατάκα ο Παναγιώτης Φασούλας ολοκλήρωσε τη συνέντευξη Τύπου, ενόψει των εκλογών της 12ης Σεπτεμβρίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ εξέφρασε αρκετές φορές την απορία του, αν τελικά θα γίνουν οι εκλογές την Κυριακή, μιλώντας και για την Προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών από ένα σωματείο της δικής του παράταξης.

«Θέλουμε την αύξηση των ενεργών σωματείων στην ΕΟΚ, όχι αυτών που δεν υπηρετούν το μπάσκετ. Το μόνο που θέλουν είναι να κερδίσουν χρόνο και να νοθευτούν οι εκλογές.

Από τα 89 σωματεία, τα 16 έχουν δικαίωμα ψήφου από τις 7 Αυγούστου και προσέφυγαν στις 29 Αυγούστου για να αποκτήσουν δικαίωμα. Δώδεκα σωματεία είναι εκπρόθεσμα, ενώ 34 δεν έχουν συμπληρώσει τα χαρτιά τους για δύο χρόνια. Και τρία δεν έχουν καν τμήμα μπάσκετ. Το μόνο που θέλουν είναι η νόθευση των εκλογών και να μείνει ο Παναγιώτης Φασούλας εκτός από τη διοίκηση της ΕΟΚ. Επιχειρείται αλλοίωση ή νόθευση του εκλογικού σώματος κατά 12%», τόνισε ο Φασούλας.

O Φασούλας αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση των συστημάτων της ΕΟΚ: «Η ψηφιοποίηση θα σταματήσει την πελατειακή σχέση ανάμεσα στα σωματεία και την ομοσπονδία. Και όλες οι ομάδες θα αποκτήσουν το ίδιο δικαίωμα για την απόκτηση παιδιών. Να σταματήσει το παιδομάζωμα από λίγες ομάδες. Για τα παιδικά, εφηβικά πρωταθλήματα: Ξέρετε ότι τα παιδιά παίζουν τρία έως έξι παιχνίδια τον χρόνο;».
«Εγγυητής ο Γκάλης, να φέρει το ΝΒΑ στην Ελλάδα»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Νίκου Γκάλη: «Ο Γκάλης είναι ο εγγυητής αυτών που θέλουμε να κάνουμε. Δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο. Τον θέλουμε για την τεράστια προσωπικότητά του. Να του αναγνωρίσει το μπάσκετ ότι είναι μία προσωπικότητα του αθλήματος. Τον θέλουμε για να μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με άλλες ομοσπονδίες, το ΝΒΑ. Δεν θέλουμε μία ομοσπονδία φοβική».

Και συνέχισε: «Ο Γκάλης δεν θα είναι στο ΔΣ. Εμείς τον θέλουμε, για παράδειγμα, να πάμε στον κομισάριο του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ και να του ζητήσουμε να φέρει ένα παιχνίδι ΝΒΑ στην Ελλάδα κάθε σεζόν. Τα έσοδα απ’ αυτό θα είναι σαν μία Ολυμπιάδα για το ελληνικό μπάσκετ. Με το παγκόσμιο κύρος που διαθέτει ο Γκάλης, θέλουμε να βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ. Αν κατέβαινε για πρόεδρος, θα έβγαινε».

Πηγή: gazzetta.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.